duminică, 9 octombrie 2011

ANI, bolovanul nesimtirii

Angajatii din ANI ne arata concret ce insemna pentru ei "performanta" coruptiei:
* nu au rezolvat nici o sesizare depusa de mine ( trei dintre sesizari au fost depuse acum 831 de zile)
* nu au raspuns la nici o cerere (cea mai veche fiind depusa acum 563 de zile)
* este imposibil sa primesti vreun raspuns de la ANI, chiar si prin email
* este imposibil sa capeti audienta la ei Am primit o audienta de tip bolsevic, in care secretarul ANI m-a insultat si m-a dat afara, fara vreun motiv intemeiat, doar pentru ca am adus critici institutiei.
* intr-un caz, (dosarul Cristina Pelin) ANI a intervenit activ ajutand la falsificarea unor declaratii de avere. In acealsi timp au blocat pe site-ul lor accesul la documentele autentice.
Update 28.10.2011: in sfarsit ANI mi-a trimis un e-mail pentru programarea unei audiente (cu mult peste termenul legal si numai dupa ce au fost iritati de articolele mele de pe blog, altfel nu ar fi raspuns in veci). Audienta nu s-a putut realiza insa sper ca va fi reprogramata.

Update 01.11.2011: am ajuns la audienta la secretarul (de partid) ANI, Horia Georgescu. Individul s-a comportat sub orice limita a bunului simt, fiind turbat de furie din cauza criticilor aduse de mine activitatii ANI. Rezum in ce a constat audienta: "ANI nu e obligata sa va raspunda la cereri. [...] Nu ne intereseaza declaratiile de avere de pe siteuri. Daca aveti o problema, faceti plangere la Parchet. [..] Aveti mania persecutiei!  Iesiti afara!". In rest a mai facut si alte afirmatii mult mai grave pentru o persoana cu o asemenea functie. Individul uitase complet ca vorbeste oficial in numele unei institutii de stat si ca ANI nu este carciuma lui personala ca sa faca ce vrea.
Inca o data ANI ne arata ce insemna respectul pentru cetatean: esti tratat ca un gunoi, esti insultat la nivel oficial iar daca indraznesti sa aduci niste critici intemeiate, esti dat afara imediat. Fireste, adevarul deranjeaza, iar cei din ANI "se lupta" sa pastreze spoiala asa-zisei corectitudini, lovind in cei care indraznesc sa se ia de ei.
Vreti sa discutam despre nesimtirea angajatilor ANI? Am deschis un thread pe forumul Hotnews: [Link]

Mai jos este o lista cu o parte din sesizarile si cererile la care ANI nu a dat nici un fel de raspuns. Lista include si numerele de inregistrare si zilele care s-au scurs pana in prezent de la data depunarii:


Observati ce "performanta" deosebita: trei sesizari au ramas nerezolvate de 831 de zile (adica pana la data la care scriu aceste randuri). ANI nu vrea nici macar sa precizeze daca dosarele respective mai sunt in lucru (greu de crezut dupa atata timp) sau au fost clasate.

Iata cateva cazurile mai importante semnalate de mine catre ANI de-a lungul timpului:

- Monica Pop, manager al Spitalului de Oftalmologie Bucuresti
Un caz extrem de dificil prin numarul mare de infractiuni si prin implicarea Ministerului Sanatatii, care incearca sa musamalizeze toata situatia ilegala.
Monica Pop se afla din 2006 in stare de incompatibilitate, detinand pe langa postul de manager de spital inca 9 functii importante. [Link] Nu isi declara nici toate functiile si nici toate veniturile pe care le obtine. Omita sa spuna ca lucreaza si la privat (desi nu are voie) si ca obtine sume subtantiale si de acolo. Trece sub tacere ca in spital are doua functii de conducere in acelasi timp (manager si sef de sectie). Pentru anumiti ani, declaratiile de avere lipsesc in totalitate.
In ultima declaratie depusa la Ministerul Sanatatii, Monica Pop nu isi mai declara deloc veniturile. Pe site-ul Spitalului de Oftalmologie ultima ei declaratie este din 2009.
Cand este vorba de Monica Pop, ANI nu vrea sa stie, nu vrea sa auda si nu vrea sa investigheze. Acest dosar este o nuca prea tare pentru dintii cariati de coruptie ai ANI.

- alte persoane din conducerea Spitalului de Oftalmologie Bucuresti
Din aprox. 15 persoane cu functii de conducere in spital, numai doua si-au depus pana in prezent declaratii de avere si interese (si acelea sunt in neregula). Bineinteles, ANI a lasat cazul nerezolvat si nu indreazneste sa se atinga de persoane atat de importante. Citeste aici [Link] mai multe detalii.

- Cristina Pelin, fost director in conducerea Directiei de Sanatate Publica Bucuresti
Timp de doi ani (2008-2009) ea a tras cu nersusinare linie la toate rubricile declaratiilor de avere, omitand practic totul ca sa-si ascunda averea. ANI nu numai ca a refuzat sa investigheze cazul, dar, mai rau, a furnizat documente falsificate catre Prachet, ajutand-o practic pe Cristina Pelin sa scape de ancheta. Citeste aici cazul in detaliu [Link]

ANI nu raspunde nici macar la email. Iata dovada: mai jos este o captura de ecran cu unul din multele e-mailurile trimise catre ANI. Bineinteles, nici un raspuns pana in ziua de azi.
Intr-o serie de postari anterioare am demonstrat ca tacerea absoluta (omerta) este metoda preferata folosita de institutiile statului atunci cand trebuie sa constate neregulile sau infractiunile unor persoane "importante". Tacere si atat. Tacere pura. Sesizezi fapte de coruptie sau neregului, iar autoritatile refuza sa raspunda. Exact asa cum fac si mafiotii ca sa se protejeze unii pe altii.

Am dat intr-o postare anterioara [Link] mai multe exemple cu institutii de stat care folosesc omerta pe post de politica

Tacerea este doar prima etapa in protejarea infractorilor cu functii de conducere. Daca mergi ulterior in instanta si obligi aceste institutii sa dea un raspuns, atunci ele trec la faza urmatoare: incep sa minta, sa falsifice documente si sa ascunda orice dovada compromitatoare pentru ei.

Tovarase Horia Georgescu, inainte de a va lauda la presa cu maretele performante realizate de ANI, nu credeti ca ar trebui sa-i mai bagati in sema si pe muritorii de rand atunci cand au si ei ceva de spus?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu