miercuri, 14 decembrie 2016

Monica Pop: Demascarea (partea 2)

  • Ciclul coruptiei: la fiecare 4 ani se fraudeaza examenul pentru functia de manager al Spitalului de Oftalmologie, cu ajutorul PSD
  • Senatorul PSD Florian Popa, sef de comisie de concurs in 2010 si 2014, dupa ce s-a numit singur in consiulul de administratie al spitalului
  • Monica Pop isi pune subalternii credinciosi in comisia de concurs ca sa o "examineze". Acestia i-au dat nota 10 de fiecare data.
  • Alte ilegalitati: nu au fost publicate temele-cadru, bibiliografia de concurs, punctajul grila si nimi macar castigatoarul concursului
  • Desi am semnalat fraudarea examenului, prin petitia nr. 37219/02.06.2016, Ministerul Sanatatii, condus de Vasile Voiculescu, a refuzat sa ia orice fel de masura
  • Ministerul a refuzat sa ancheteze situatia, intrucat este complice la fraudare
  • Predictie - in 2017 frauda va se va repeta la fel ca inainte
  • UPDATE 17.10.2017 FRAUDA A AVUT LOC - Monica Pop a fost iarasi aleasa manager al spitalului (Link).
  • Citeste si: Monica Pop - Demascarea partea 3 [Link]

Inchipuiti-va ca aveti de dat un examen. Sa zicem BAC-ul, intrucat e cel mai familiar exemplu pentru multi dintre noi. Deschizi usa, intri in sala si ai parte de o surpriza placuta: din comisia de concurs fac parte parintii tai si doi colegi de clasa, prieteni cu tine. Mai mult, presedintele de comisie este exact profesorul tau care ti-a dat meditatii si pe care l-ai platit gras ani de zile.

Dar surprizele placute nu se opresc aici. Nu ai de scris absolut nimic pentru examen, intrucat nici macar nu exista subiecte sau bibliografie de studiu. Atunci in ce consta examenul? Simplu: comisia iti spune ca ai luat direct nota 10 prin simpla prezenta. Imediat ei redacteaza un proces verbal in care confirma ca examenul s-a desfasurat absolut legal.
Credeti ca acest fel de pseudo-examen poate exista in realitate? Nu, nu exista, daca este vorba de BAC. In schimb, daca este vorba de Spitalul de Oftalmologie, devine o crunta realitate.

Cum se mentine Monica Pop la condicerea Spitalului de Oftalmologie, cu ajutorul PSD

Pasul 1. Parlamentarul PSD Florian Popa se autonumeste in consiliul de administratie al Spitalului de Oftalmologie

In iunie 2010, Florian Popa, abuzand de functia de rector al UMF Carol Davila, s-a numit singur ca reprezentant al facultatii in Consiliul de Adinistratie al Spitalului de Oftalmologice Bucuresti.
In acelasi timp, Florian Popa detinea functia de deputat PSD in parlamentul Romaniei, fapt care a dus la aparitia unei sitiatii de incompatibilitate si de conflict de interese de natura penala.Monica Pop a recunoscut in 2016, la B1TV, ca auto-numirea lui Florian Pop a nu a fost o intamplare: ea l-a rugat pe Florain Popa sa o ajute cu concursul, intrucat "se cunosteau de mult".

Pasul 2. Se numeste comisia de concurs, din care fac parte subalternii managerului Monica Pop

Florian Popa a avut grija sa fie numiti in Consiliul de Administratie al Spitalului si doua persona care lucrau ca medici in spital si, prin urmare, aveau statut de subalterni fata de Monica Pop. Este vorba de:

- Cioboata Miruna, sefa Carmerei de Grada din spital
- Burcea Marian, care, in paralel cu functia de medic detinea in acelasi timp si functia de Director General Adjunct la C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. (Update: in martie 2017, Burcea Marian a ajuns presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, fiind numit direct de catre premierul PSD-ist Grindeanu).

In iunie 2010, Consiliul de Administratie a desemnat o comisie care sa organizeze concursul pentru ocuparea functiei  de manager de spital. Din comisie a facut parte si Florian Popa, alaturi de Burcea Marian si Cioboata Miruna.

Totodata, in comisia de concurs au mai fost numiti, in mod ilegal, inca doua persoane care nici macar nu faceau parte din Consiliul de Adminsitratie. Este vorba de Calugaru Adrian si Veronica Husariu din cadrul DSPMB.

Pasul 3. Monica Pop este declarata castigatoare, fara sa se mai faca propiu-zis un concurs

Comisia de concurs, formata exclusiv din cunostintele si subaltenii Monicai Pop, a decis ca nu mai este cazul sa-si piarda timpul cu detalii si, pur si simplu a sarit peste toate etapele prevazutde de regulament de organizare, asa cum este prevazut de anexa nr.1 a Ordinului MS 1082 din 30 iulie 2010 (publicat in Monitorul Oficial 547 din 4 august 2010).

Mai precis, Comisia de concurs:
- nu a publicat nici un fel de bibliografie de studiu si nici temele-cadru pentru proiectul de management;
- nu a publicat grila de punctare a proiectului de management
- nu a publicat numele candidatilor inscrisi
- nu a afisat nici macar numele persoanei care a castigat.


Ce spune art. 5 alin. 3 din Ordinul MS  1082/2010

3) Temele-cadru pentru proiectul de management, precum şi bibliografia pentru concurs sunt stabilite de comisia de concurs. Acestea se publică, odată cu anunţul de concurs, pe site-ul spitalului sau al direcţiei de sănătate publică pe teritoriul căreia se află spitalul public respectiv şi se afişează la sediul acestuia.Asadar, toate aceste elemenete trebuiau obligatoriu publicate pe site-ul spitalului, chiar si daca in concurs era un singur candidat. Evident, din moment ce nu a avut loc un concurs propiu zis, cei din comisie nu si-au mai pierdut timpul cu detalii de fatada, cum ar fi bibilografia sau temele cadru.

Daca orice persoana in afara de Monica Pop ar fi vrut sa participe la concurs, nici macar nu ar fi stiut ce bibliografie sa studieze.

Pentru a mentine aparentele, Comisia a publicat, totusi, un anunt de organizare a concursului, insa fara nici un fel de alta informatie suplimentara (bibliografie, teme cadru etc.), incalcand astfel  art. 5 din MS 1082/2010. Anuntul de consurs a fost mentinut pe site-ul spitalului pana in ianuarie 2011, cand a fost sters fara sa fie anuntat nici un castigator.

Din fericire, am monitorizat site-ul spitalului in perioada respectiva si am salvat electronic tot ce a fost publicat pe site, petru a avea probe.

Finish. Monica Pop este declarata castigatoare cu nota 10

Fara sa se anunte absolut nimic in public, Comsisia de concurs intocmeste un poroces verbal prin care Monica Pop este declarata castigatoare cu nota 10. Procesul verbal poate fi descarcat de aici [Link]. Documentul a fost trimis direct Ministerului Sanatatii, care a emis imediat un ordin de numire in functie pe baza lui.

In 2014 schema farudarii a fost repetata aproape identic, singura diferenta notabila fiind ca din comisa de concurs nu a mai facut parte Burcea Marian, fiind inlocuit cu Maria Nitu.
In rest, lucrurile s-au desfasurat identic iar Monica Pop a mai primit inca o nota de 10 din oficiu, si inca un mandat de manager pentru 3 ani.

O NOUA FRAUDA VA AVEA LOC in 2017. Fie Monica Pop va obtine iarasi un nou mandat de manager, fie va avea loc o rocada, in sensul ca un sublatern loial de-al ei, precum Burcea Marian sau Miruna Cioboata, va fi pus la conducere, in timp ce Monica Pop va dirija lucrurile din umbra, de pe o functie mai mica.

Un comentariu: