vineri, 22 septembrie 2017

Monica Pop: Demascarea (partea 3)

  • Monica Pop este abonata la functii de conducere, cu ajutorul PSD
  • Prin intermediul pesedistul Florian Popa, Monica Pop a ajuns manager de spital, prorector, sef de sectie si profesor universitar

Realitatea crunta din Romania ne arata ca este aproape imposibil sa ai o functie de conducere in sistemul de stat fara sa ai si sprijin politic, iar aici vorbinm in primul rand de PSD. Acest partid a reusit sa se infiltreze aproape in toate posturile de conducere din institutiile publice. 

Evident, cei protejati de mafia PSDista nu primesc functia degeaba, ci trebuie la randul lor sa faca diverse servicii petru partid. Licitatii trucate si achizitii directe de la firmele PSD, angajari de rude ale membrilor PSD in posturi-cheie, musamalizari de dosare si anchete etc, toate aceste lucruri fiind doar cateva exemple din tributul care trebuie platit partidului.

Monica Pop nu face exceptie de la regula de sus.

Desi in public Monica Pop se jura ca nu are sprijin politic de la PSD, ea nu mentioneaza de cate ori a fosta ajutata de pesedistul Florian Popa sa obtina functii de conducere extrem de bine remunerate, atat la Spitalul de Oftalmologie, cat si in cadrul UMF Carol Davila.

Cine este Florian Popa?

Pe scurt: membru PSD inca de la infintarea partidului (2001), iar inainte a facut parte din PDSR. In perioada 2008-2016 a avut doua mandate in Parlamentul Romaniei, mai intai ca deputat (2008-2012), iar apoi ca senator (2012-2016) [Link]. In perioada 2004-2012, Florian Pop a fost rectorul UMF Carol Davila. Deasemena, face parte si din Masonerie.

Totodata, sa nu uitam ca Florian Popa este un membru de frunte al PSD, ocupand functii de conducere in partid. De pilda, conform propriului sau CV, din 2007 a devenit sef peste departamentul de sanatate din PSD.

Toate functiile vin de la PSD

Daca examinam felul in care Monica Pop si-a obtinut functiile de conducere, vom remarca imediat o serie de "coincidente": aproape toate au fost obtinute cu ajutorul pesedistului Florian Popa. O scurta lista o puteti gasi mai jos.

1. Sef de sectie
In 2004, Florian Popa o numea pe Monica Pop ca sef de sectie la Spitalul de Oftalmologie, in paralel cu functia de director pe care o detinea deja.
Fireste, este ilegal sa exerciti simultan doua functii de conduere in aceeasi institutie, insa PSD-ul nu sta sa se impiedice de asemenea fleacuri. Monica Pop a ramas ca sef de sectie pana in 2011, cand aparent postul a fost preluat de un alt medic din spital.



2. Prorector (de doua ori)

Florian Popa a numit-o de doua ori pe Monica Pop ca prorector la UMF Carol Cavila, prima data in 2004 si a doua oara in 2008. Probabil ca ar fi fost numita in continuare daca regulamentul UMF nu ar fi interzis in mod expres sa ai mai mult de doua mandatde consecutive de prorector.



In calitate de prorector, Monica Pop a capatat sume imese de bani, de pilda in 2012 castiga nu mai putin de 12.000 lei pe luna. Exista marturii potrivit carora Monica Pop primea spaga de la studenti (prin intermediari) pentru locurile din caminele de la Medicina [Link].


3. Profesor universitar

In 2008 Florian Popa o ajuta pe Monica Pop sa ajunga profesor universitrar prin frauda. Desi nu indeplinea criteriile minime sa fie profesor, intrucat nu avea nici un articol cotat ISI, Florian Popa aproba dosarul ei depus la UMF Carol Davila [Link]. Un ziarist de la Cotidianul observa situatia si demasca afacerea in presa (in articolul "Alegeri pe blat la Medicina bucuresteana").

Articolul nu trece neobservat. La CNTADCU problema cu dosarul Monica Pop este ridicata in Comisia de Oftalmologie. Numai ca din comisie facea parte si..ati ghicit: Florian Popa. Acesta reuseste sa arenjeze rapid lucrurile si comisia musamalizeaza cazul, spunand ca totul este in regula, insa fara sa ofere nici un fel de explicatie. Monica Pop isi primeste functia de profesor universitar. In mod ilegal, Floarian Popa s-a aflat la ambele capete ale firului: si ca rector la UMF, si ca membru CNATDCU.



4. Manager de spital (de doua ori)

In 2010, Florian Popa s-a numit singur ca membru in Consiliul de Administratie al spitalului de Oftalmologie. Ulterior, in octombrie 2010 si in ianuarie 2014 a facut parte din comisiile de concurs de la Spitalul de Oftalmologie organizate in vederea alegerii unui nou manager.

Rezultatul se stie: Monica Pop obtine functia de manager dupa ce ia nota 10 la ambele examene. Florian Popa isi pune semnatura pe cele doua procese verbale ([Link] si [Link]) prin care o declara castigatoare pe Monica Pop.

In continuare Monica Pop zbiara pe posturile TV ca ea nu are sprijin politic. Daca nici cand te ajunta un membru de seama PSD sa obtii 4 functii de conducere nu insemna ca ai sprijin politic, chair nu avem ce sa mai zicem.

Asadar, numai coincidente: pe actele prin care Monica Pop capata o functie de conducere, apare si semnatura pesedistului Florian Popa. Intamplator, desigur.

Nu am aratat inca sub ce forma si-a platit Mopnica Pop functiile obtinute cu ajutorul lui Florian Popa. Intr-un articol viitor o sa arat cum Monica Pop a dat milioane de euro din banii publici firmelor PSD-iste. Exact cum fanariotii isi cumparau pe vremuri functiile, daruind plocoane la Inalta Poarta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu