marți, 20 iunie 2017

Ce spun altii despre Monica Pop (partea V)

Conform unui articol din Libertatea din 03.05.2016 [Link]

  • La Spitalul de Oftalmologie, pacientii si insotitorii acestoara sunt tinuti in strada atunci cand vin la controlul medical post-operator

  • Cei care asteapta in strada sa le vina randul nu au nici macar acces la toaleta

  • Un locatar din zona declara: "Oamenii sunt tinuti afara ca animalele"

  • Monica Pop, un amestec de nesimtire si nepasare: pretinde ca nu are ce sa faca si lasa lucrurile asa cum sunt

  • Din cand in cand, Monica Pop se apuca sa urle la pacienti, ca sa-i "organizeze" mai bine

    Ministerul Sanatatii refuza sa aplice orice fel de masura si o mentine pe Minica Pop in functie de 25 de ani

Desi in foarte putine cazuri presa din roamania are curajul sa scrie un articol negativ la adresa Monicai Pop, din cand in cand se mai intampla si exeptii. Un articol din Libertatea din 2016 [Link] ne informeaza cum stau lucrurile cu pacinetii care vin la control dupa ce sunt operati. "La Spitalul de Oftalmologie, pacienţii sunt ţinuti afară chiar daca plouă sau ninge. Conducerea cunoaşte situaţia, dar nu are ce face" spune titlul articolului.

Ca sa intelegem situatia, sunt necesare cateva explicatii. Pacientii spitalului de oftalmologie, dupa ce sunt operati, sunt chemati la unul sau mai multe controale medicale. Intrucat cei mai multi sunt batrani si cu probleme de vedere, este evident ca au nevoie si de insotitori.

Din cauza proastei organizari a spitalului si a nepasarii de care da dovada Monica Pop, pacientii impreuna cu insotitorii sunt nevoiti sa astepte direct in strada din spatele spitalului ca sa le vina randul la consultatie. Din cand in cand, Moica Pop trece si incepe sa urle.

Articolul citeaza si marturia d-nei Georgiana Lepa, care locueste in zona: "Chiar daca ploua sau ninge, oamenii sunt ţinuţi afara la fel ca animalele. Sunt oameni batrâni, cu ochii bandajaţi… dar se pare ca nu le pasa. Şi nu vreţi sa ştiţi cum urla la ei, atât medicii, cât şi paznicii. De ce nu-i lasa în sala de asteptare?… ca doar aşa este normal, nu? Sau macar sa le permita sa stea în curtea lor".

Conform articolului, pacientii nu au acces nici macar la o toaleta si au ajuns sa foloseasca tufisurile pentru rezolvarea necesitatilor fiziologice. "Este inadmisibil ce se întâmplă aici, de ani de zile. Plus că, neavând acces la o toaletă, oamenii îşi fac nevoile fix aici. Iar managerul spitalului nici nu s-a uitat la noi când am încercat să-i explicăm cum stă treaba" spune d-na Georgiana Lepa, citata de "Libertarea".

Articolul se incheie aratand ca Monica Pop cunoaste foarte bine situatia, insa pretinde ca "nu are ce face".

Totusi, care sunt cauzele acestei probleme? Sa incercam sa le examinam pe rand:

1. Nepasarea. In primul rand, Monica Pop nu este proecupata deloc de confortul sau problemele pacinetilor din spital. Intrucat am lucrat mult timp in la Spitalul de Oftalmologie, stiu foarte bine cum stau lucrurile. Pentru Monica Pop pacinetii nu reprezinta decat un singur lucru: o sursa de bani.

In opinia ei, pacientii trebuie sa fie storsi de cat mai multi bani posibil cu minimum de implicare si deranj din partea ei si a medicilor. Daca ar chema pacientii inauntru, ar insemna sa-si bata capul cu organizarea consulatiilor, sa cheltuie mai mult pe curatenie, sa mai angajeze cativa oameni in plus si asa mai departe. De ce sa faca asta cand e mai simplu sa nu-si bata capul si sa cheltuie mai putin, iar banii sa-i bage ulterior in buzunar?

2. Lipsa spatiului. Monica Pop a inchiriat, in urma unor licitatii trucate, mai multe spatii din spital unor firme private. Aceste inchirieri ilegale au facut obiectul unei anchete a corpului de control din Ministerul Sanatatii in 2016, insa pana in prezent nu s-a luat nici o masura pentru evacuarea acestora

De pilda, 38 m2 din holul spitalului au fost dati firmei, Monona SRL, unde Monica Pop a lucrat in perioada 1997-2011. Practic, Monica Pop a dat din spatiul spitalului destinat pacientilor la o firma unde ea oferea consultatii private.

Alte trei firme au primit suprafete din spatiul destinat pacientilor. Numele lor le puteti gasi aici: [Link]

3. Lipsa de cunostinte in organizare a spitalului. Lansand la o parte faptul ca nu are nici un interes, Monica Pop nu este capabila sa rezolve eficient situatia nici mcar daca ar vrea acest lucru, din simplu motiv ca nu are constintele si abilitatile organizatorice necesare. Asa cum ati citit in articol, Monica Pop nu se pricepe sa "organizeze" lucrurile decat cu urlete, amenintari, scandaluri si alte metode asemanatoare.

Cu toate ca Monica Pop se afla la conducere de 25 de ani, spitalul se afla in haos organizatoric greu de imaginat. Institutia ar fi colapsat de mult daca nu ar fi sustinuta cu fonduri serioase de catre stat, inclusiv din partea Primariei sector 1, desi spitalul este in subordinea Ministerului Sanatatii.

Sa nu uitam, insa, ca indiferent ce face sau nu face Monica Pop, Ministerul Sanatatii o mentine in functia de manager de mai bine de 25 de ani, prin frauda [Link].

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu