joi, 1 septembrie 2011

Cum i-a facut Monica Pop o inscenare executorului judecatoresc Paula Somaldoc

  • O lectie tipica de securism aplicat oferita de Monica Pop: cum sa scapi de un executor judecatoresc facandu-i o inscenare insotita de plangere penala, sustinuta de trei martori mincinosi
  • Monica Pop inventeaza acuzatii false impotriva executorului: "M-a amenintat si mi-a adus jigniri". Citeste aici [Link] intreaga ei plangere penala (link refacut)
  • Raspunsul dat de Paula Somaldoc: "Plangerea o consider nu numai neintemeiata ci (si) calomnioasa" Citeste aici raspunsul in intregime [Link]
  • Executorul Paula Somaldoc a devenit foarte cunoscuta in urma evacuarii sediului PRM din strada Emil Zola [Link], moment  marcat de un scandal in direct cu politicianul C.V. Tudor
  • Ex. Somaldoc subliniaza folosirea martorilor mincinosi: "ticluirea de probe mincinoase din partea acesteia (Monica Pop n.n.), cum ca au fost de fata persoanele numite in plangere, sporeste gravitatea faptei."  
  • Monica Pop nu a patit nimic pentru inscenarea facuta. Ulterior a facut o alta serie de inscenari, mult mai grave, de data aceasta impotriva mea. Autoritatile refuza sa ia orice fel de masura cand vine vorba de o persoana asa de sus-pusa cum este Monica Pop
  • Martori mincinosi de profesie: Miruna Cioboata, Cristina Manda, Andrei Zenobia. Monica Pop se foloseste de ei de fiecare data cand are nevoie sa "demonstreze" ceva. Mai sunt si alte persoane pe langa cele de mai sus
  • Un rol in musamalizare cazului l-a avut  Ezer Lucian, presedintele Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti
  • Daca fata de C.V. Tudor  Somaldoc a stiut sa fie dura, cand a venit vorba de Monica Pop  a dat dovada de lasitate si frica, multumindu-se ca a scapat cu un NUP din inscenare
Citeste si articolul "Cenzura la Mediafire"

Monica Pop stie sa inventeze plangeri penale mincinoase si nu pateste nimic pentru asta:
"Subsemnata Conf. Dr Monica Pop, medic director al Spitalului de Oftalmologie, formulez urmatoarea PLANGERE
impotriva numitei Somaldoc Paula care in ziua de 20.07.07 a venit neanuntata intrand in biroul meu unde m-a ameninta si mi-a adus jigniri." (!)

Context:

Am spus in postarile anterioare ca Monica Pop mi-a aplicat mai multe sanctiuni disciplinare ilegale, anulate ulterior in instanta. Asa s-a intamplat si cu primele doua sanctiuni date in 2006, un avertisment scris si o mutare disciplinara pe un alt post. Toate sanctiunile fusesera date doar ca razbunare personala si nu se bazau pe fapte reale.

I-am cerut initial lui Monica Pop sa respecte legea si sa indeplineasca sentina de bunavoie si, in plus, sa-si ceara scuze pentru toate acuzatiile nefondate pe care le formulase la adresa mea. N-a vrut. Mi-a dat un raspuns in bataie de joc ca "nu se afla in posesia actului la care fac referire" (adica a sentintei judecatoresti) si ca restul sunt "aberatii" pe care "numai mintea mea le poate debita" (adica nu avea chef sa-si retraga minciunile spuse despre mine, chiar daca nu dovedise nimic in fata instantei si pierduse procesul).

Dupa ce am vazut ca Monica Pop nu are nici cea mai mica intentie sa puna sentinta in aplicare de bunavoie, am recurs la serviciile unui executor judecatoresc. La intamplare am batut la usa executorului Paula Somaldoc si acesta a aceptat sa se ocupe de caz.

(Executorul Paula Somaldoc a devenit o persoana destul de cunoscuta publicului dupa ce l-a evacuat pe Corneliu Vadim Tudor dintr-o cladire retrocedata, un eveniment larg relatat in presa).

Desfasurare:


Mai intai executorul Somaldoc a trimis, asa cum era firesc, o somatie catre spital in care dadea un termen de 14 zile pentru punerea in aplicare a sentintei.
Bineinteles, Monica Pop nici asa nu a vrut sa respecte sentinta, insa de data aceasta a inceput sa recurga la minciuni si falsuri, asa cum face de obicei cand are de rezolvat o problema legala.

Dupa ce fusesem mutata ilegal, pe postul meu de la Camera de Garda fusese angajat Marghidan Marius, fiul unei infirmiere din spital, care lucrase inainte ca portar. Ce sa faca atunci Monica Pop, deoarece nu avea de gand sa-l mute pe individ ca sa pot sa-mi recapt postul anterior? Simplu, a recus la o smecherie: a inventat pe loc un post fictiv, in plus fata de celelate posturi. Dupa ce rezolva problema cu executorul, Monica Pop urma sa ma dea afara pentru ca situatia posturilor sa revina la "normal" (lucru pe care l-a si facut).

(Trucul cu posturile fictive care apar si dispar in neant in functie de necesitati este des folosit de Monica Pop intrucat nu o controleaza nimeni. Recent, in 2011, ea a utilizat aceeasi metoda: reangajarea mea pe un post fictiv, urmata imediat de desfacerea contractului de munca, pentru ca apoi sa pretinda ca "a respectat sentinta judecatoreasca". Dar despre asta, pe larg, in alta postare).

Inscenarea

In ziua de 20.07.2007, cand expira termenul din somatie, executorul Somaldoc s-a dus la Spitalul de Oftalmologie. Avea de gand sa lamureasca direct cu Monica Pop motivele pentru care aceasta refuza sa puna sentinta in aplicare.

Am urcat impreuna cu executorul Somaldoc la secretariat, (langa el se afla si cabinetul de manager detinut de Monica Pop). A trebuit sa asteptam, deoarece Monica Pop era ocupata: chiar acolo, in secretariat, ea tocmai consulta un pacient important, caruia i se adresa cu apelativul "Domnule comandant"!
In sfarsit, Monica Pop a binevoit sa ne bage in seama. Executorul Paula Somadoc s-a legitimat, si-a declarat calitatea si scopul pentru care venise.

Extrem de nervoasa, Monica Pop s-a rastit la mine sa nu intru in biroul ei desi eram acolo cu o problema care ma privea direct. Asa ca am ramas in secretrariat pentru a evita orice alte discutii. (O sa vedeti ca in declaratia ei, Monica Pop minte pretinzand doar ca m-a trimis inapoi la munca "sa nu ramana postul liber". In realitate, doar m-a dat afara si atat. Nu avea nevoie de martori pentru ce avea sa urmeze).

Inauntru, in birou, ramasese doar Monica Pop si executorul Paula Somaldoc.

Cu toate ca nu mai eram in cabinet, Monica Pop zbiera asa de tare incat se auzea destul de bine ce spunea. In esenta, era nemultumita ca o deranjasem de la consultatiile ei particulare, sau, cum se exprima ea, "intrerupsesem actul medical". "Daca era mama dvs. pe masa de operatie si ma intrerupea cineva si ea isi pierdea ochiul, ce ati fi facut?" urla mai departe Monica Pop la executor.


(Acuzatia cu "intreruperea actului medical" este ridicola, macar din doua motive. 1. Monica Pop este angajata la spital pe functia de manager, nu de medic. Medici sunt destui in spital, insa managerul este unul singur. Asadar, in orele de program, Monica Pop ar trebui sa fie prezenta in biroul ei de manager si sa se ocupe de problemele spitalului. Consultatiile se dau dupa ce-si termina programul de manager.

2. pacientul ei, "domnul comandant", nu era operat in clipa aceea, doar era consultat - si inca intr-un loc neadecvat, adica la secretariat si nu intr-un cabinet medical. Asa ca intreruperea cu pricina n-a avut nici cel mai mic efect negativ asupra pacientului, pur si simplu acesta a fost consultat 10 minute mai tarziu, dupa ce Monica Pop a terminat cu Somaldoc.)

Apoi Monica Pop a inceput sa vorbeasca despre mine. Spunea ca nu are de gand sa respecte sentina si ca in "spitalul ei" face ce vrea (desi nu este de deloc spitalul ei personal ). La fiecare fraza arunca tot felul de insulte la adresa mea, precum "handicapata aia de asistenta" care "are probleme psihice", "nebuna dracului", "schizofrenica" si asa mai departe.


Executorul Somaldoc a incercat sa o opreasca din torentul verbal pe Monica Pop, insa fara succes. Intr-un tarziu i-a spus ca nexecutarea sentintei reprezinta o fapta penala si ca poate suferi consecintele legii. Atat i-a trebuit lui Monica Pop: "M-ai amenintat !" a inceput ea sa zbiere din nou. Apoi a dat-o afara pe Somaldoc din biroul ei, imbrancind-o pe usa.


Executorul Paula Somaldoc a ramas apoi in secretariat ca sa-si redacteze procesul verbal pe laptop. Monica Pop a amenintat-o pe Somaldoc ca o sa-i faca plangere penala daca nu scrie procesul verbal cum vrea ea, dupa dictare. Au inceput sa se certe pe aceasta tema, deoarece Somaldoc nu era de acord (desi era vizibil intimidata si speriata de "atitudinea" agresiva avuta de Monica Pop).
"Ma jur ca atat cat sunt eu la putere in spitalul asta, handicapata asta de asistenta n-o sa mai calce in Camera de Garda" urla mai departe "stimabila" Monica Pop, ca un adevarat manager de spital sustinut de Ministerul Sanatatii.
Monica Pop i-a cerut buletinul lui Somaldoc, ca sa faca o copie xerox dupa el, insa executorul a ignorat-o. Vazand ca n-o mai baga in seama, Monica Pop i-a smuls executorului un act din dosar si a dat-o afara si din secretariat. Somaldoc a plecat suparata fara sa vrea sa mai stea de vorba cu mine (desi o avertizasem ca asa se pot intampla lucrurile si solicitasem sa vina insotita de martori si de Politie).

Urmari
* la doua zile dupa incidentul descris mai sus, Monica Pop s-a tinut de cuvant si a depus doua plangeri impotriva lui Somaldoc, una la Camera Executorilor si alta la Parchet. Din pacate nu am primit decat un singur document, chiar de la Somaldoc in persoana, si acela cu mare greutate.
Initial am cerut aceste documente lui Ezer Lucian, seful de la Camera Executorilor Judecatoresti, insa individul a refuzat categoric, socotind ca "legea tacerii"  este mai recomandabila cand vine vorba de persoane atat de sus puse ca Monica Pop.


-          Monica Pop inventeaza acuzatii mincinoase la adresa executorului Somaldoc, pretinzand ca aceasta din urma a “amenintat-o si i-a adus jigniri”. Daca acuzatiile ar fi fost luate in serios de catre autoritati, cariera de executor a lui Somaldoc ar fi fost acum incheiata.
-          Observati ca acuzatiile aduse sunt grave, dar in acelasi timp extrem de vagi. De pilda, Monica Pop vorbeste de “amenintari si jigniri”, dar in mod ridicol nu poate sa exemplifice nici macar una dintre ele. Concret, ce jigniri pretinde ca i-a adus executorul? Iata o problema pe care nici macar Parchetul nu a lamurit-o.  
-    Monica Pop omite sa spuna ca de fapt persoana care a facut amenintari si jigniri este chiar ea in persoana  (ex. “Handicapata aia de asistenta”), fapt mentionat si de executor. Din pacate, Paula Somaldoc nu spune tot ce a vazut
-          Minciunile foarte vagi si generalizate sunt o caracteristica de baza pentru Monica Pop. De pilda, mai demult ma acuza ca ”niste medici” s-au plans impotriva mea, fara sa poata preciza cine sunt acei medici sau de ce anume se plang. Mai am si alte exemple care asteapta sa fie postate pe blog.
-          Inevitabil, atunci cand minte Monica Pop se foloseste si de cativa martori mincinosi de profesie, alesi din randul subalternilor ei “credinciosi”. Si pe alte acte, atunci cand inventeaza diverse acuzatii, Monica Pop nu uita sa adauge: “de fata mai erau 2-3 doamne din spital, si anume etc.”.  
-          Haideti sa vedem ridicolul situatiei cu martorii mincinosi: eu, care eram o persoana direct implicata in executare si o insoteam pe Somaldoc, nu am fost lasata sa intru in biroul de manager detinut de Monica Pop. Cu toate acestea, Monica Pop pretinde ca a lasat in biroul ei trei persoane care nu avea nici cea mai mica legatura cu executarea silita sa fie martore la discutia ei cu Somaldoc.  Cum se explica logic?
-          Desi am fost de fata la o serie de evenimente si am surprins si o parte din “conversatia”  dintre Monica Pop si Somaldoc, nu am fost audiata ca martor de catre anchetatori. De fapt, nici nu am stiut de ancheta multa vreme dupa ce a avut loc. In schimb procurorii au avut grija sa audieze doi dintre martorii mincinosi folositi de Monica Pop.



* in final, Paula Somaldoc s-a ales cu NUP, dupa ce procurorii au facut o ancheta care sa impace si capra si varza. S-a ajuns la un fel de compromis pe spinarea mea: Somaldoc scapa de acuzatii, dar nu se mai ocupa de executare si lasa lucrurile la cheremul lui Monica Pop.
Nici vorba ca Monica Pop sau martorii mincinosi folositi de ea sa pateasca ceva. Procurorii au avut grija sa evite contradictiile existente intre cele declarate de Monica Pop si Paula Somaldoc. Acuzatii grave de ambele parti, dar nimeni nu e vinovat si nimeni nu minte, in opinia anchetatorilor care au vrut sa stinga focul cat mai repede.

 * Monica Pop nu a pus sentina in aplicare. Ca sa scape de executare, a inventat pe loc un post fictiv la Camera de Garda special pentru mine, insa fara sa ma mai lase sa lucrez. La cateva luni dupa acest incident, Monica Pop imi desfacea ilegal contractul de munca. Desi am anulat in instanta "decizia" ei, nici in prezent nu am putut sa-mi reiau locul de munca; practic nu am gasit nici un executor capabil care sa treaca de amenintarile si actele false folosite de Monica Pop.
 * in prezent, executorul Paula Somaldoc tremura pur si simplu in fata "managerului" Monica Pop si se teme de inscenarile ei. Deasemenea, refuza sa mai faca executari cu privire la Spitalul de Oftalmologie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu