miercuri, 6 iulie 2011

Omertà autoritatilor cand vine vorba de Monica Pop

"Legea tacerii" - mai presus de legile romanesti

Aproape de fiecare data cand solicit vreo informatie publica referitoare la Monica Pop, institutiile statului refuza sa raspunda. Exact asa cum procedeaza si membrii Mafiei ca sa se acopere unii pe altii: tacere absoluta, buzele cusute pentru ca nici o neregula nu trebuie sa scape in afara sistemului.


Motivul tacerii este foarte simplu. Monica Pop are atatea aspecte in neregula, incat pot fi descoperite cu usurinta chiar si din date publice daca sta cineva sa le analizeze mai atent.


Institutiile statului isi pun fermoar la gura daca le pui intrebari "sensibile" despre Monica Pop.

Sa vedem in continuare o scurta lista a nesimtirii:


Ministerul Sanatatii

Am solicitat Ministerului Sanatatii o lista cu toate functiile detinute de Pop Monica in minister si in structurile subordonate, perioadele de timp in care le-a ocupat si precizarea daca sunt remunerate sau nu (cererea 42473/2010 punctul 1).Ministerul a refuzat sa raspunda.

Daca vreti sa stiti de ce, cititi articolul "Monica Pop - incompatibila cu functia de manager" [Link] Acolo veti afla ca Monica Pop are in jur de 10 functii in acelasi timp, situatie care o plaseaza in stare de incompatibilitate cu postul de manager al Spitalului de Oftalmologie. Cei din minister cunosc foarte bine situatia, dar ca niste "oameni de onoare" ce sunt, refuza sa vorbeasca de subiect si sa ia masurile care se impun prin lege (adica demiterea numitei Monica Pop).


In aceeasi cerere erau formulate si alte intrebari "sensibile", cum ar fi de pilda despre programul de lucru avut de Monica Pop: mai exact, cum reuseste ea sa isi imparta cele 24 de ore ale unei zile intre atatea functii. (Citeste si aici: [Link] ).

In momentul in care am reclamat situatia de incompatibilitate in care se afla Monica Pop inca din 2006, Ministerul Sanatatii iarasi a refuzat sa dea orice fel de raspuns (petitia 46580/20.07.2010). De aceea sunt platiti angajatii ministerului: sa nu raspunda si sa ascuna orice fel de ilegalitate facuta de protejatii lor aflati in fruntea spitalelor.

Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila

Pe data de 12.07.2010 am solicitat la rectoratul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” o lista cu toate functiile detinute de Monica Pop in aceasta institutie. Stiu forte bine ca Monica Pop este cel putin prorector ( asta daca nu mai are cumva si alte functii in Universitate), insa aveam nevoie de o confirmare oficiala.

Conducerea UMF Carol Cavila a refuzat sa raspunda pana in prezent. Mai jos este scanata cererea depusa cu tot cu numar de inregistrare (nr 15711/12.07.2010):
  
Ce am enumerat mai sus legat de Ministerul Sanatatii reprezinta doar o mica parte din situatiile cand aceasta institutie se foloseste de legea tacerii. Am sa mai dau exemple, insa ele vor fi tratate separat.

Ministerul Educatiei si Cercetarii

La sediul Ministerului Educatiei si Cercetarii am depus o cerere prin care solicitam o copie dupa ordinul de ministru prin care a fost conferit titlul de profesor universitar pentru Monica Pop in anul 2008.


  
Ministerul Educatiei nu a dat nici un fel de raspuns.

Vreti sa stiti de ce? Simplu: Monica Pop a obtinut prin frauda titlul de profesor universitar in anul 2008, dupa ce a mintit in foaia de autevaluare, pretinzand ca ar avea 3 articole stiintifice "cotate ISI". In realitate nu avea nici macar unul si frauda este usor de verificat pe baza de date publice.

SNSPMS (Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti )

Persoanele care vor sa devina manageri de spital sunt obligate, printre altele, sa urmeze niste cursuri specializate de management la SNSPMS.
Am vrut sa verific daca intr-adevar Monica Pop a participat la aceste cursuri (la cate nereguli am descoperit pana acum despre ea, nimic nu este imposibil). Drept urmare, am depus la secretariatul   SNSPMS o cerere (1921/06.06.2010)  pe care o puteti citi mai jos:


 SNSPMS  a raspuns in cele din urma (peste termenul legal si numai dupa indelungi insistente din partea mea), insa raspunsul a fost negativ si in bataie de joc: nu au vrut sa ofere nici un fel de informatii despre cursurile facute de Monica Pop (asta in cazul fericit in care le-a urmat), sub pretextul ca nu sunt date publice. Tot ei recunosteau, insa, ca listele de cursanti sunt publicate pe site-ul lor timp de doua saptamani dupa incheiere cursului.
Ei bine, aici este problema: am monitorizat sistematic site-ul lor, inclusiv listele afisate de cursanti.  Numele de Monica Pop nu apare pe nici una din ele!
O sa scriu un articol detailat legat de SNSPMS  si minciunile din raspunsul lor, in care voi demonstra ca lucrurile nu stau chiar asa cum incearca ei sa le prezinte.

Agentia Nationala de Integritate

ANI este de departe cea mai nesimtita dintre toate institutiile existente. Practic ei nu mi-au raspuns niciodata la vreo cerere sau reclamatie, fie ca era vorba de Monica Pop sau de altii.
Pentru ANI o sa dedic insa un articol separat, intrucat sunt foarte multe documente de prezentat. Update: cititi articolul despre ANI aici: [Link]
Mai rau decat atat, ANI nu numai ca refuza orice fel de contact cu cetatenii de rand, dar pe deasupra se implica activ sa scape anumite persoane sus-puse daca acestea sunt in neregula cu declaratiile de avere (vezi ca exemplu cazul Cristina Pelin [Link]).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu