joi, 29 septembrie 2011

Omertà continua. Inca doua petitii la care Ministerul Sanatatii refuza sa raspunda

Codul tacerii, o lege sfanta pentru Ministerul Sanatatii atunci cand faci sesizari cu privire la "subiecte sensibile" (incompatibilitate + fraudare examen pentru postul de manager de spital, ambele legate de Monica Pop).

Am aratat intr-o postare anterioara [Link] ca autoritatile s-au inconjurat de un zid ermetic de tacere complice atunci cand reclami faptele unor persoane cu functii inalte, cum este de pilda Monica Pop, cea care s-a facut practic stapana pe Spitalul de Oftalmologie fara ca nimeni sa mai aiba curajul sa intervina.

Iata ca regula tacerii se mai confirma o data: Ministerul Sanatatii a refuzat sa raspunda la inca doua petitii depuse in luna august a acestui an. Sa vadem acum ce subiecte jenante contine fiecare din ele:
Numerele de inregistrare de la ultimele petitii la care Ministerul nu a raspuns

- prima petitie [Link], depusa pe  se referea la faptul ca Monica Pop este in continuare in stare de incompatibilitate pe durata actualului mandat de manager de spital, inceput in decembrie 2010. A fost si inainte incompatibila, pe durata vechiului mandat, a ramas incompatibila si in prezent. Nimeni nu face nimic. Autoritatile refuza pur si simplu sa investigheze situatia si sa ia masurile care se inpun prin lege. Citeste aici [Link] mai mult legat de incompatibilitatea in care se afla Monica Pop.

- a doua petitie [Link] descrie foarte pe scurt fraudarea concursului pentru postul de manager al Spitalului de Oftalmologie Bucuresti. Practic, nu a avut loc nici un examen real, Monica Pop fiind reinscaunata direct la conducerea spitalului, dupa inca 17 ani de domnie fara intrerupere. Nerusinare a mers atat de departe incat cei din conducerea spitalului nici macar nu s-au mai deranjat sa anunte rezultatul concursului fictiv, Monica Pop primind "din oficiu" un nou mandat de manager. Ministrul Sanatatii (Cseke Atilla la vreme respectiva) este si el partas la aceasta afacere murdara, semnand cu ochii inchisi un nou ordin de numire in functie pentru Monica Pop, fara nici cea mai elementara verificare a situatiei. Nici macar nu a vrut sa se asigure ca a existat  un concurs!

Ministerul Sanatatii stie sa lucreze la nivel de institutie mafie europeana: tacere absoluta. Infractorii cu functii inalte trebuie protejati, nu deranjati

Inca o data, "tacerea e de aur" pentru Ministerul Sanatatii cand e vorba de nereguli si infractiuni. Comunicare cu cetateanul? raspuns in 30 de zile la cereri si petitii? Ce gluma buna!
E regretabil ca Romania face parte din Uniunea Europeana desi institutiile de stat recurg la asemenea metode josnice de actiune pentru a ascunde cat mai mult posibil infractiunile persoanelor ajunse in varful sistemului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu