sâmbătă, 14 octombrie 2017

Monica Pop, o mincinoasa ordinara (partea I)

Cum a mintit in public Monica Pop in legatura cu scandalul Hexi Pharma

2016:
  • Monica Pop pretindea ca dezinfectantii Hexi Pharma sunt "perfecti": "E perfect ce scrie pe eticheta la betadina!" [Link]
  • "Sotul meu a analizat o proba si rezultatul i-a iesit bine!" [Link]
  • "Este îngrozitor tot acest scandal pe care eu îl consider artificial".

2017:
 
  • Monica Pop, viraj de 180 de grade: Spitalul de Oftalmologie se constituie parte civila si cere daune de la Hexi Pharma. Pentru dezinfectantii "perfecti", evident.

Presa se face ca nu vede  minciunile ordinare spuse de Monica Pop 

Update: Catalin Tolontan remarca si el situatia [Link]

In ciuda faptului ca minte, dezinformaza si musamalizeaza fapte grave, Monica Pop este mentinuta in functie de Ministerul Sanatatii, datorita legaturilor ei cu PSD


Introducere

In 2016, jurnalistul Catalin Tolontan arunca o adevarata bomba de presa: dezinfectantii produsi de Hexi-Pharma sunt, in mare parte, diluati si ineficienti [Link]. Hexi Pharma era la vremea respectiva un furnizor important pentru majoritatea spitalelor din tara. Scandalul a ocupat luni de zile prima pagina a ziarelor si a dus la o mega-ancheta care a rezultat inr-un proces penal in care 132 de spitale s-au constituit pate civila.

Inca de la ineputul scandalului, Monica Pop a avut o atitidinte extrem de contradictorie. In mai 2016, Monica Pop declara pentru Mediafax ca Spitalul de Oftalmologie nu foloseste produse hexi Pharma [Link]. Ulterior, avea  sa se afle ca spitalul folosea un singur tip de produs Hexi, si anume betadina (vanduta sub numele de POLYIODINE si BETADINE).

Faza 1 - "Nu aveam produse de la Hexi Pharma"

In mai 2016 Monica Pop a dat declaratii in presa in care pretindea ca situatia este "hiperbolizata" si ca "nu poate sa creada" ca un dezinfectand este diluat de 10 ori. Totodata, nu uita sa adauge ca Spitalul de Otalomogie nu are infectii intra-spitalicesti si ca nu foloseste produse Hexi Pharma. [Link]
"Este posibil sa nu fie adevarat ce a scris. Nu exista niciun laborator acreditat pe asa ceva. Sigur este hiperbolizata situatia. Nu pot sa cred ca este de 10 ori diluat dezinfectantul! De la vorbe la fapte este o distanta mare. Efectul anchetei este ca multi oameni vor sta acasa sa moara, nu mai vin la spital sa se trateze. Tolontan arunca o vorba si sarim toti pe spate. Este o foarte mare greseala mediatizarea fara probe. [...]  Spitalul nostru de exemplu, nu a avut nicio infectie si nici nu avem produse de la Hexi Pharma".

In realitate, asa cum se poate observa mai sus, Spitalul de Oftalmologie cumpara de mai multi ani betadina de la Hexi Pharma.Faza 2 - Dezinfectantii sunt "perfecti"

La data de 1 iunie 2016, intr-o emisiune B1TV Catalin Tolontan dezvaluia mai multe afecari ilegale patronte de Monica Pop, legate de firmele care au obtinut spatii in spital. Pe langa aceste fapte, jurnalistul a aratat ca spitalul de oftalmologie foloseste in mod curent betadina achizitionata de la Hexi Pharma.

 Monica Pop intervine telefoic si, printre urlete de indignare si insulte ("asistenta psihopata",  "Tolontan e bolnav" etc. ) a recunoscut totusi ca spitalul foloseste "doar betadina" de la Hexi Pharma.

Monica Pop avea sa-si reia afirmatiile si pe Digi24. De data aceasta, Monica Pop are grija sa nuanteze afirmatiile "Noi n-am avut niciodata biocide de la Hexi Pharma dar am avut betadina". [Link]


N-am avut nicio infectie. Sotul meu e inginer chimist si l-am rugat sa faca analiza. E perfect ce scrie pe eticheta la betadina.
Ulterior, Monica Pop avea sa-si continue campania de negare in publicatia ei preferata, Ziarulring, pretinzand ca sotul ei, care este inginer chimist, a analizat on proba de betadina si rezultatul "i-a iesit bine" [Link] :

"Sotul meu, care este chimist, a analizat o proba din betadina de la Hexi Pharma care exista la mine în spital, iar rezultatul  i-a iesit bine. Noi nu foloseam  decât betadina de la ei, dar nu am nicio infectie în ultimul an, în rândul pacientilor nostri, desi  o foloseam direct pe plaga. Si colegi din alte spitale au analizat probe din biocidele Hexi Pharma pe care le foloseau  si au aflat ca acestea erau conforme".


Este interesant cum pune Monica Pop problema: analizele facute de Tolontan nu sunt bune, doarece "nu au fost facute la un laborator acreditat". In schimb, analizele neoficiale facute de sotul ei sunt bune si trebuie luate in calcul, chiar daca, la randul lor, sunt facute de un laborator neacreditat.Faza 3 - Viraj de 180 de grade

La mijlocul anului 2017, ancheta autoritatilor in dosarul Hexi Pharma este incheiata. Tolontan publica pe blogul sau un articol in care face o lista cu cele 132 des pitale care se constituie parte civila si solicita despagubiri de la Hexi Pharma. Suprinzator, pe lista apare si Spitalul de Oftalmologie Bucuresti [Link]. Primul termen al procesului este in data de 23.11.2017  [Link].


Asadar, spitalul de Oftalmologie, desi a primt dezinfectanti "perfecti" si nu a avut nici o infectie, se constituie pare civila si cere ddaune de la Fimra Hexi Pharma. Cum vine asta?

Se prefigureaza doua ipoteze:

Ipoteza A: Dezinfectantii au fost buni si conform specificatiilor de pe eticheta, insa spitalul incerca acum sa obtina, in mod fraudulos, despagubiri de la fimra Hexi Pharma.

Ipoteza B: Monica Pop a mintit cu nerusinare in public cu privire la calitatea dezinfectantilor prmiti de la Hexi Pharma, in realitate acestia nefiind in conformitate cu specificatiile de pe eticheta. In acest caz, se poate presupune ca au existat si probleme in spital legate de ingrijirea pacientilor si care au fost musamalizate de conducerea spitalului.

Ipoteza a doua este, de departe, cea mai probabila. Indifereant care din variante este cea adevarata, este limpede ca cei din conducerea Spitalului de Oftalmologie au facut pe undeva o infractiune.

Sa ne amintim ca Monica Pop are experienta musamalizarii situatiilor grave: in 2004, a ascuns faptul ca 12 pacienti au capatat o infecie nozocomiala in spital, iar 4 dintre ei si-au pierdut vedera. Daca nu ar fost fost anchetele facute de presa, nu am fi aflat nici pana azi despre acel caz.

In mod incredibil, cu exceptia lui C. Tolontan, nici un jurnalist nu a remarcat discrepanta dintre declaratiile facute de Monica Pop in 2016 si faptul ca Spitalul de Oftalmolgie se constituie parte civila in doserul Hexi Pharma (sau daca a obervat, nu a scris nici un rand pe aceasta tema). Prababil ca le este teama de urletele si scandalurile de care este capabila Monica Pop.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu