joi, 8 decembrie 2011

Ce spun altii despre Monica Pop (partea III)

Potrivit unei scrisori publicate in "Clipa",
* Monica Pop cere spaga pentru locurile din caminele de la Medicina. Sumele sunt cuprinse intre 70 si 600 euro
* Deasemenea, ea favorizeaza anumiti studenti pe criterii de optiune religioasa


Intr-un numar mai vechi (2006) al ziarului "Clipa" a fost publicata scrisoarea unui cititor trimisa redactiei in care solicita declansarea unei anchete jurnalistice in privinta metodelor prin care erau alocate locurile din caminele studentesti care apartin de Facultatea de Medicina. Cititorul o acuza pe Monica Pop si pe adjuncta acesteia ca solicita spaga.
Scrisoare a fost publicata de "Clipa" (varianta web) nr. 739 din 25 feb 2006 si este semnata de un anume Ioan Marduc.

Reproducem mai jos textul integral al scrisorii, asa cum a fost publicat:

"Buna ziua,
Va contactez cu intentia ca vom putea declansa o ancheta in privinta datelor urmatoare:

Am fost martor la discutii intre doamna conf. univ. Monica Daniela POP (prorector pe probleme SOCIALE al Universitatii de Medicina si Farmacie Bucuresti) si adjuncta dansei, "d-na Mariana" pe tema repartizarii locurilor in camine. Pot proba cu martori carora li s-au cerut diverse sume pentru diverse scheme de repartizare in camine. Multi dintre ei au dat sume intre 70 - 600 EURO in functie de cate persoane trebuiau aranjate sau de locatia locuriloricaminelor. Trei dintre martori chiar au vazut caietul de "sarcini" care se intocmeste in fiecare an pentru a onora toate aceste aranjamente fara incurcaturi. Un aspect important al discutiilor auzite si a relatarilor unor studenti, este intaietatea studentilor de cult baptist (d-na prorector Monica POP este adventista practicanta) pentru ocuparea locurilor in caminele "de lux" ale Medicinii - U1-U6. Astfel studentii olimpici si bursieri au acces numai din anii 3-4 in caminele din Regie, in schimb cei care sunt in anumite organizatii ale studentilor baptisti sau cunostinte ale d-nei prorector au acces fara probleme in acele camine din primii ani. Listele cazarilor in camine fiind publice, aceste cifre se pot verifica usor.

Va multumesc,
Cu stima,
Ioan MARDUC"

Precizari:
Monica Pop detine din 2004 pana in prezent functia de prorector cu problemele sociale studentesti in cadrul UMF Carol Davila. Una din atributii este si aceea de a se ocupa de repoartizarea locurilor in camine. Pe langa functia de prorector, Monica Pop ocupa simultan inca 9 functii, inclusiv cea de manager de spital. [Link] Desi este o situatie ilegala (incompatibilitate), autoritatile - in special Ministerul sanatatii - refuza sa ia orice fel de masura si o mentin pe Monica Pop la sefia Spitalului de Oftalmologie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu