duminică, 14 august 2016

Doi ani de vacanta la Agentia Nationala de Integritate

  • De mai bine de doi ani, Agentia Nationala de Integritate refuza sa solutioneze dosarul de incompatibilitate deschis pe numele de Monica Pop
  • Dosarul inregistrat nr. 32521/S/II/05.08.2014 a fost lasat in nelucru pana in prezent
  • ANI actioneaza selctiv: in tot acest timp, inspectorii de integritate au descoperit zeci de cazuri de incompatibilitate la alti manageri. Numai la Spitalul de Oftalmolgie se face exceptie de la regula
  • Este Monica Pop imuna la aplicarea legii? Se pare ca da, dupa felul in care procedeaza Agentia Nationala de Integritate


In urma cu 2 ani am sesizat Agentia Nationala de Integritate cu privire la situatia de incompatibilitate si de conflict de interese in care se afla Monica Pop, ca urmare a faptului ca lucra la cabinetul firmei Monona. Sesizarea a fost inregistrata cu nr. 10.061/02.07.2014 si o puteti citi aici [Link].

Pentru cei care nu cunosc situatia, Monica Pop a ajutat firma Monona Trading Int Import Export SRL sa obtina ilegal un spatiu in spital, printr-o licitatie trucata.
Ulterior, Monica Pop s-a angajat ca medic la acea firma, in timp ca patronii faceau comert cu materiale sanitare, in special cu cristaline pentru bolnavii operati in spital. Am detailat situatia intr-un articol anterior [Link], unde am aratat exact ce legi au fost incalcate. O parte din aceste ilegalitati au fost demascate si de jurnalistul catalin Tolontan pe blogul sau.

La scurt timp de la depunerea sesizarii, am primit un raspuns in care ANI a precizat ca va investiga aspectele sesizate, ba mai mult, chiar a deschis un dosar de lucru, avand nr. 32521/S/II/05.08.2014. Totodata, la finalul scrisoarii, ANI promitea ca "la finalul activitatii de evaluare, rezultatul va va fi comunicat".

Din acel moment nu am mai avut nici o stire de la ei.
Desi s-au scurs mai bine de doi ani de la depunerea sesizarii, inspectorii Agentiei trag de timp si refuza sa solutioneze dosarul. In mod normal, in cel mult 6 luni dosarul putea sa fie incheiat cu verdictul de incompatibilitate si de conflict de interese. Ca un contra-exemplu, dosarul in care Vasile Astarastoe a fost gasit in conflict de interese penal a fost rezolvat de ANI in mai putin 2 luni de la autosesizare! (Pe 24.10.2011 ANI demara ancheta, iar pe data de 14.12.2011 era emis comunicatul de presa prin care se anunta situatia ilegala in care se afla Astarastoae [Link]. Asadar, la Astarastoae se poate rezolva un dosar in mai putin de 2 luni, dar la Monica Pop nici macar 2 ani nu ajung. Interesant, nu?)

Se pune intrebarea: ce fel de investigatii profunde face ANI in cazul numitei Monica Pop, din moment ce de mai bine de doi ani dosarul nr. 32521/S/II/05.08.2014 nu este solutionat? In legea 176/2010 exta un paragraf care prevede ca un dosar lasat in nelucru mai mult de o luna poate fi trimis altui inspector de integritate.
Concluzia se impune de la sine: cand e vorba de Monica Pop, ANI face orice ca sa o ajute. In cazul de fata, trage de timp cat mai mult posibil, in speranta ca faptele ei se vor prescrie si nu va mai fi trasa la raspundere. Monica Pop ne demonstreaza inca o data ca are toate institutiile statului la degetul mic si nimeni nu are curajul sa se atinga de ea.

In orice caz, eu m-am saturat sa astept dupa ANI si am depus deja o plangere penala impotriva lor pentru infractiunea de abuz in serviciu.

2 comentarii:

  1. Doamna draga, v-ati incurcat in documente si v-a scapat esentialul. Afirmatiile dumneaei pe posturile de TV si pe blogul dumneaei prin care discrimineaza 1 milion de oameni din tara asta, pentru care UE a dat o directiva clara si fara echivoc, o va aduce acolo unde merita de mult timp. Pentru ca de data asta, va avea de a face cu o Comisie Europeana, in speta, Comisia pentru apararea drepturilor cetatenilor cu dizabilitati si cu Comisia pentru vedere din cadrul UE. La UE, daca incalci legea (directiva UE), nu conteaza cum te numesti, si daca mai e vorba si despre persoane cu dizabilitati, de obicei reactioneaza cu viteza luminii. De data asta, nu mai e vorba despre o institutie romaneasca pe care doamna doctor o are la degetul mic.. As dori sa ma contactati, doresc sa va pun niste intrebari la care nu am gasit raspuns pe acest blog. Email: bruceneil31@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne-ajuta sa-si primeasca binemeritata pedeapsa aceasta infractoare!

    RăspundețiȘtergere