luni, 1 august 2016

Amnezia lui Lascar

  • Pana de curand, medicul Lascar Ioan a tainuit ca lucreaza pentru Centrul Medical Academica, centru aflat sub patronajul familiei Oprescu
  • Recent, in declaratia de avere depusa in 2016, Lascar si-a "amintit" ca lucreaza pentru SC Medical Prestige SRL, una din firmele care se afla in spatele Centrului "Academica"

Daca veti avea curiozitatea sa rasfoiti declaratiile de avere depuse de medicul Lascar Ioan in perioada 2010-1015, veti vedea ca are numeroase surse de venit, atat de la stat cat si de la privat. Totusi, Lascar a "uitat" sistematic sa mentioneze ca lucreaza pentru Centrul Medical Academica, centru format din doua firme care ofera servicii medicale, ambele controlate de fostul primar al capitalei, Sorin Oprescu, precum si de un prieten de-al sau, Aurel Galea.

Omisiunea lagaturii cu Centrul "Academica" nu este o neglijenta: Lascar a incercat, de fapt, sa ascunda legaturile lui cu Oprescu si cu Aurel Galea. Sa nu uitam ca in 2013 Aurel Galea a fost asociat la firma Gemedica SRL, firma care a castigat licitatia organizata de Lascar pentru dotarea noii Sectii pentru Arsi de la Spitalul "Floreasca".

In ianuarie 2015 am sesizat [Link]  Agentia Nationala de Integitate despre aceste omisiuni, care, din punct de vedere legal, se incadreaza la infractiunea de fals in declaratii. Totodata, am revenit cu o plangere penala depusa la DNA in care [Link]  in care am demascat o parte din infractiunile facute de Lascar in legatura cu ingrijirea ranitilor din Clubul "Colectiv".

Se pare ca cele doua plangeri depuse de mine au avut un efect neasteptat: amnezia lui Lascar a inceput, treptat, sa se risipeasca. Pe ultima declaratie de avere, depusa in 2016, Lascar si-a "amintit" ca lucreaza pentru firma SC Medical Prestige SRL, de unde a obtinut un venit de 1680 lei pe an.


Daca nu stiati, SC Medical Prestige SRL este una din cele doua firme care formeaza Centrul Medical Academica, alaturi de SC Annais Medical SRL. Asadar, in urma plangerilor facute de mine, Lascar si-a adus aminte de una din sursele lui de venit pe care le-a omis sistematic din toate declaratiile de avere mai vechi.

Bineinteles ca Lascar minte in continuare in privinta sumelor de bani: el vrea sa ne faca sa credem ca munceste la "Academica" pentru suma ridicola de 1680 lei pe an (adica 140 lei pe luna). Cred ca este limpede pentru toata lumea ca o "somitate" medicala asa cum e Lascar nu s-ar deraja pentru atat de putini bani, avand in vedere ca el catiga lunar peste 20.000 lei pe luna doar din functiile de la stat!

Asdar, incepe sa-i revina memoria lui Lascar, dar nu complet. Probabil ca mai are nevoie de un tratament cu cateva plangeri penale pana cand o sa-si aminteasca totul. Dupa cum se vede, amnezia provocata de coruptie este boala grea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu