marți, 4 iunie 2013

Omerta Reloaded la Ministerul Sanatatii

 • Eugen Nicolaescu, atitudine de mafiot: respecta omerta (legea tacerii) cand ceri detalii despre abuzurile facute de Monica Pop
 • Intrebat ce masuri disciplinare au fost luate dupa ce Monica Pop a insultat un pacient, Ministerul Sanatatii refuza sa raspunda (cererea nr. 27161/23.04.3013)
 • In loc sa fie sanctionata, Monica Pop a fost rasplatita de ministru cu o noua functie in consiliul onorific [Link]
 • In felul acesta, ministrul Eugen Nicolaescu demonstreaza ca pretuieste si incurajeaza abuzurile impotriva pacientilor
 • La randul sau, Traian Basescu, impresionat de securismele facute de Monica Pop, a numit-o ca reprezentat al Guvernului la CNAS (desi se pare ca ulterior Monica Pop a renuntat la post din cauza incompatibilitatii)


  Ce face Ministerul Sanatatii cand un manager de spital insulta un pacient si refuza sa-l consulte? Nimic, fireste.

  Pentru cei care nu cunosc cazul la cere face referire, il rezum in cateva fraze: la sfarsitul anului 2010, Monica Pop, manager al Spitalului de Oftalmologie, a insultat un pacient, numindu-l "escroc" si i-a refuzat consultatia, fara un motiv temeinic. Totodata, Monica Pop i-a adus mai multe acuzatii extrem de grave pacinetului, pretinzand, de pilda, ca "a lasat oamenii sa moara pe strada". 

  Intrebata de pacient ce dovezi are, acesta a pretins ca stie din niste "dosare" misterioase, aduse, chipurile, de "seful politiei" in persoana. Fireste, Monica Pop nu a fost in stare sa spuna cine este acel sef al politiei care sta sa-i aduca ei "dosare" secrete. Mai multe detalii le gasiti aici: [Link]

  Pacientul, fiind patit cu Monica Pop, a inregistrat conversatia si a dus trascrierea la presa. Singurii ziaristi care au avut curajul sa publice convorbirea au fost cei de la Amosnews.ro. Totodata, ziaristii au sesizat atat Ministerul Sanatatii cat si Colegiul Medicilor, solicitand acestor institutii sa ia masurile legale care se impun.

  (Aici trebuie spus ca Monica Pop a insultat si a formulat acuzatii false zeci de pacienti pana in prezent. Asa procedeaza cu orice persoana care nu-i este pe plac, de obicei cu "sarantocii" - adica pacientii care nu au bani de spagi pentru medicii din spital).
  Cazul de mai sus este unic doar prin faptul ca a razbit pana in presa, un lucru rarissim daca ne gandim ca Monica Pop are multe relatii printre ziaristi si primeste de obicei laude si osanale).

  Dupa cum spuneam, acum putin timp am decis sa intreb Ministerul Sanatatii ce masuri a luat ca sa fie sanctionata Monica Pop. Cererea mea, inregistrata cu nr. 27161/23.04.3013 o puteti vedea mai jos:


  Intrebarea cheie a cerereii era urmatoarea:

  "Care au fost masurile luate de Ministerul Sanatatii pentru sanctionarea numitei Pop Monica, avand in vedere ca are o purtare abuziva? Reamintesc ca termenul legal pentru a primi raspuns la o cerere in baza legii 544/2001 este de maxim 10 zile."

  A trecut mai bine de o luna de cand am depus cererea si Minsiterul Sanatatii nu a dat nici un fel de raspuns.

  In schimb, dupa ce a primit cererera mea, Eugen Nicolaescu a numit-o rapid pe Monica Pop in Consiliul Onorific al Ministerului, ca sa-si arate pretuirea fata de ea.

  Probabil ca ministrul are nevoie de o persoana cu experienta care sa-l sfatuiasca cum sa balacareasca in mod eficient si sistematic pacientii, avand in vedere ca cei din minister sunt inca la inceput de drum. (Vezi si cazul cand o angajata din minister a insultat pe cineva la telefon facandu-l "bou". Monica Pop ii face "boi" pe pacienti de ani de zile, deci are un avans considerabil fata de minister).

  Voi prezenta in curand alte cazuri de abzuri impotriva pacientilor care nu au mai ajuns in presa.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu