luni, 28 ianuarie 2013

Evenimentul Zilei, o noua sluga la Monica Pop

  • Evenimentul Zilei isi intareste renumele de ziar penibil: tocmai a publicat pe 24.01.2013 un articol elogios dar lipsit de substanta la adresa Monicai Pop, intitulat "Clarvazatoarea de la Spitalul de Ochi." [Link]
  • Jurnalism de "calitate": articolul despre Monica Pop este in mare parte bazat pe reciclarea unor subiecte vechi de ani de zile
  • Cenzura: EVZ a blocat comentariile mele negative la articolele despre Monica Pop, deoarece contineau link-uri catre blogul meu unde exista informatii reale despre abuzurile si infractiunile facute de aceasta persoana
  • Comentariile negative facute de altii nu au fost blocate. Numai ale mele sunt "periculoase", deoarece au in spate si dovezi de netagaduit

Se pare ca un anumit segmant de presa are o misiune : sa o bage periodic in seama pe Monica Pop, indiferent daca au sau ceva nou de zis despre ea.
Nu trece practic o saptamana fara sa nu apara in presa cu ceva, indiferent cat de marunt si prost e articolul.
Monica Pop a ajuns cu penibilul atat de departe incat a inceput sa-si dea cu pararea despre absolut orice problema care nu o priveste, inclusiv daca trebuia incinerat sau nu Sergiu Nicolaescu sau la cine trebuie sa ramana copilul Columbenilor. Iar presa slugarnica nu inarzie sa o citeze.

La capitolul promovare in presa, Monica Pop incepe sa semene din ce in ce mai mult cu Elena Ceausescu, "eminenta savanta" si "chimista de renume" care era atat de inculta incat nu stia nici macar ce este CO2-ul, daca este sa ne luam dupa niste povestiri apocrife.


Evenimentul Zilei tocmai s-a inscris cu succes in clubul de slugi abonate la promovarea numitei Monica Pop, publicand recent despre ea un articol lingusitor, intitulat: << „Clarvazatoarea” de la Spitalul de Ochi. >> Articolul poate fi citit aici. [Link] (O fi realizat ziarstul ca termenul de clarvazatoare se foloseste mai mult cu inteles peiorativ ca sa descrie persoanele care practica escrocheria cu ghicitul? Probabil ca nu, ca doar e jurnalist  la Evenimentul Zilei).

Articolul este penibil si slab caliativ din foarte multe motive. In primul rand nu aduce nici o informatie noua si este bazat pe reciclarea unor articole mult mai vechi aparute prin alte ziare. Despre minunata cura prin infomentare prin care a slabit Monica Pop s-a mai scris in urma cu trei ani [Link] (articol din dec. 2009)   Stirea cu viermele scos din ochiul pacientului a aparut inca din 2010 (Realitatea.tv 28.02.2010 [Link]. Alte informatii din articol sunt deasemenea foarte vechi.
Numnai un ziarist de doi bani ar fi putut sa reincalzeasca aceeasi ciorba expirata despre Monica Pop si sa o serveasca cititorilor pe post de articol "proaspat".

In al doilea rand, jurnalistii Evz au memorie scurta. In 2004, de pilda, dadeau cu ea de pamant intr-o campanie de presa care a durat luni de zile. Motivul era ca in perioada respectiva a aparut o infectie intra-spitaliceasca in urma careia cel putin 4 pacienti si-au pierdut vederea. Campania a avut ca rezultat faptul ca Monica Pop a fost gasita vinovata si amendata de Ministerul Sanatatii. [Link] E drept insa ca la vremea respectiva era alta generatie de ziaristi la Evz, mult mai obiectivi si corecti fata de cei care se gasesc astazi.
Daca ar fi fost jurnalisti cu macar o farama de obiectivitate ar fi mentionat in articol si lucrurile negative despre Monica Pop, nu numai norisorul rozaliu cu elogii gretoase.

Iar ca sa pretinzi ca Monica Pop citeste "Codul bunelor maniere" este ceva de o ipocrizie iesita din comun. Uite aici niste mici exemple de "bune maniere" marca Monica Pop. [Link] sau [Link].


 Cenzura Evezista: sunt blocate comentariile inscrise pe adresa mea de mail

Am incercat sa pun si eu un comentariu la articol in care sa-mi spun si eu parerea, dar am constatat ca nu este publcat. Am incercat si de pe alt calculator si a aparut imediat: "Acest IP a fost retinut in baza noastra de date si a fost restrictionat". Probabil ca daca as fi folosit o alta adresa de mail ar fi mers, dar nu n-a interesat in mod special ca sa incerc.

Mentionez ca celalte comentarii negative care apar in imagine nu-mi apartin. Eu nu pot sa postez nimic, chiar si daca as folosi alt calculator.

Interesant ca alte comentarii negative facute de cititori au fost publicate, numai cele facute de mine au fost cenzurate. De ce? Motivul este foarte simplu: eu cand postez un comentariu am obiceiul sa pun si un link catre blogul meu catre informatiile care pot dovedi adevarul celor spuse de mine.

Nu pot sa sun ca ma afecteaza prea tare cenzura parcticata de imbulinatii rosii, insa demonstreaza ce nivel de jurnalism practica acesti indivizi care se pretind ziaristi. Indemni cititorii sa lase comentarii, dar le blochezi pe cele care care nu-ti convin si care arunca adevaruri neplacute SI CU DOVEZI PE DEASUPRA.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu