miercuri, 28 noiembrie 2012

Monica Pop, mandria nationala (partea I)

  • Cum raspunde Monica Pop la o banala cerere pentru niste acte: "Esti un sarpe veninos!". Este raspuns oficial, in scris si cu stampila spitalului! (aveti fotocopie mai jos la mijlocul aticolului)

  • Desi am depus reclamatie (nr. 20197/22.03.2007) la Ministerul Sanatatii, acesta, conform obiceiului, a refuzat sa raspunda. Prin urmare ministerul aproba si incurajeaza abuzul.

  • Monica Pop ne arata ce insemna respectul pentru angajat: esti numit oficial "sarpe veninos", "o persoana care utilizeaza mizerii", "o femeie cu suflet urat si rau", "cu 2 fete", "procesomana" etc. Este exact metoda securista de infierare cu manie proletara. Numai ca e folosita la apoape doua decenii dupa caderea comunismului.

    Monica Pop da drumul la robinetul cu insulte de fiecare data cand se afla in incurcatura. Orice persoana care nu-i este pe plac devina o tinta sigur. Iata si alte exemple cand insulta de data acasta pacientii : "Esti un escroc!" [Link] sau aici: "[Pacientii] sunt niste nesimtiti care fura." [Link]. Autoritatile se prefac ca nu observa cum se comporta Monica Pop iar reclamatiile impotriva ei sunt musamalizate.

  • Presedintele Romaniei se face de ras: a numit-o personal pe Monica Pop in consiliul de administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.[Link] Probabil ca sa-i faca "serpi veninosi", "mitocani", "procesomani", "escroci" si "handicapati" si pe altii, in numele presedintelui. 

     

Stimati cititori, ati vazut pana acum, probabil, o serie de personaje penbile din politica si shobiz-ul autohton care apar periodic la emisiuni TV in care se injura, se acuza unii  pe altii si fac un circ de zile mari. Nu cred ca e nevoie sa enumar cine sunt aceste personaje. Le vedeti zilnic pe anumite posturi TV si in tabloidele de scandal.

Monica Pop nu face nici ea exceptie: are si ea portia de emisiuni TV unde face scandal altora, dar nu despre asta vreau sa vorbesc acum, ci despre lucruri mult mai grave.

Monica Pop a depasit de mult faza elementara a insultei publice si a ajuns la o forma "superioara": balacareala in actele oficiale ale institutiei pe care o conduce. Acte in care Monica Pop te face albie de porci, te acuza de lucruri inventate si apoi pune la sfarsit stampila Spitalului de Oftalmologie. Si nu pateste nimic pentru asta, ba chiar primeste functii in plus.
Alfel spus, esti balacarit oficial, deoarece Monica Pop vorbeste deja in numele unei institutii de stat.

O mostra o puteti citi mai jos. Este un raspuns oficial la o cerere de-a mea in care solicitam sa mi se dea niste acte legate de servici. Cititi mai ales ultimul paragraf. Monica Pop aplica tactica securista denumita "infierare cu manie proletara":

 


In primul paragraf Monica Pop raspunde in bataie de joc la cerera mea, prefacandu-se ca nu stie nimic de actele pe care e solicitam. Nu e singura data cand Monica Pop mi-a facut mizerie in legatura cu actele. De pilda, in 2008 a ordonat (in scris) unor functionari publici sa nu-mi elibereze anumite adeverinte necesare la locul de munca. Ulterior, Monica Pop a folosit acest pretext ca sa ma dea afara, fara sa sufle o vorba despre faptul ca era o situatie pusa la cale tot de ea.
Deasemenea, Monica Pop mai este si ipocrita: se preface ca "nu intelege" de ce am trimis cererea mea prin posta. Simplu: am incercat sa o depun cererea in mod obisnuit, la secretariat, dar angajatele de acolo au refuzat sao inregistreze, spunand ca asa au primit ordin de la Monica Pop.

Apoi, in al doilea si al treilea paragraf, Monica Pop profita ca mai ramane jumatate de pagina libera si da drumul la robinetul de balacareala, evident, pe niste teme fara nici cea mai mica legatura cu cererea mea.

In doar cateva fraze, Monica Pop arunca un potop de insulte si minciuni: esti un "sarpe veninos" "care musca mana care l-a ajutat" "o femeie cu suflet urat si rau", care "sufera de procesomanie", "cu 2 fete", "care utilizeaza mizerii"  etc. Fireste, Monica Pop nu mai pierde timpul ca sa explice  la ce se refera sau sa dea exemple concrete despre care ar fi "mizeriile" de care pomeneste.

Acum sa ne oprim putin sa ne gandim: este normal pentru un inalt functionar sa foloseasca asemenea expresii intr-un ACT OFICIAL? Si sa mai puna si stampila institutiei?

Se pare ca degeaba suntem in UE daca asemenea abuzuri monstuase sunt tolerate si incurajate. Macar autoritatile romane ar putea sa recunoasca pe fata: da, e normala balacareala in actele oficiale. Asta e Romania!


Imediat am depus o reclamatie la Ministerul Sanatatii, inregistrata cu nr. 20197/22.03.2007, la care, bineinteles, nu am primit nici un fel de raspuns. Monica Pop si-a continuat nestingherita abuzurile, mergand pana la desfacerea repetata a contractului meu de munca si furtul banilor mei de salariu.

Totusi, de ce era Monica Pop asa de "nervoasa"? si la ce face ea referire? iata mai jos principalele motive:

- nu renuntasem la niste procese penale impotriva a doi apropiati de-ai ei (cantaretul Geambasu Calin, care ma batuse in cabinet si avocatul acestuia, Sirbu Cristian). Ca urmare, Monica Pop a inceput sa-mi dea sanctiuni disciplinare neintemeiate ca sa ma determine sa renunt la procese.
- dadusem Spitalul de Oftalmologie in judecata ca sa anulez sanctiunile ei disciplinare si castigasem, dovedind ca Monica Pop face abuzuri grave. Imediat, Monica Pop a inceput sa urle in tot spitalul ca sunt "procesomana" si ca "utilizez mizerii". Despre faptul ca pierdea procesele nu mentiona nimic.
- era indignata profund ca am avut "tupeul" sa o reclam la Ministerul Sanatatii pentru mizeria din spital de la vestiarul pacientilor. Fireste, nici Ministerul Sanatatii si nici Directia de Sanatate Publica nu au luat vreo masura, musamalizand cazul, asa cum fac de obicei cand e vorba de Monica Pop si spitalul condus de ea.

Cateva concluzii se impun din cele infatisate mai sus:

Unu, ca Monica Pop considera Spitalul de Otalmologie ca fiind feuda ei personala unde poate sa taie si sa spanzure dupa bunul plac, fara sa dea socoteala nimanui. 
Doi, cand indraznesti sa te plangi in instanta sau la alte institutii, Monica Pop te face imediat albie de porci, prefacandu-se indignata chiar daca tu esti cel care are dreptate.
Trei, autoritatile romanesti nu fac nimic impotriva abuzurilor. Monica Pop continua sa-si faca de cap in Spitalul de Oftalmologie, in timp ce mie mi-a desfacut in mod ilegal contractul de munca ca razbunare. A pierdut in instanta, este obligata sa ma reangajeze, dar nu vrea sa puna sentinta in aplicare si nu patreste nimic pentru asta.

(va urma)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu