marți, 29 iulie 2014

Lichele de top, articole de mizerie

 • ZiarulRing, fituica de zero bani, revine in forta: "Medici de top, salarii de mizerie" [Link].  Prima din lista data ca exemplu e Monica Pop
 • Monica Pop are "salarii de mizerie": 11.500 lei pe luna (sau o suta cinsprezece milioane in lei vechi) potrivit declaratiei de avere
 • Cum ne minte Monica Pop in fata: pretinde ca n-are bani sa-si cumpere reviste de specialitate, dar detine 4 case si conturi de peste 50.000 euro!
 • Incredibil! In articol Monica Pop recunoaste ca este ilegal sa lucreze la privat, adica exact ceea ce a facut pana de curand! Uite aici contractul ei de la privat: [Link]
 • Cum e ziarul, la fel si ziarista! De zero bani...

ZiarulRing, o fituica distribuita gratuit la metrou (de zero bani, adica), revine in forta cu un articol lingusitor si propagandistic: "Medici de top, salarii de mizerie". [Link]

Articolul este semnat de Daniela Arnautu, o ziarista "abonata" la redactarea de articole lipsite de continut, dar pline de linguseli gretoase la adresa catorva medici cel putin controversati, ca sa nu zis altfel.

"Ne cautam la ei tamaduirea", "îi privim ca pe nişte supraoameni", "fac minuni", "salveaza vieti" - iata doar cateva exemple din "stilul" Danielei Arnautu, bun mai degraba pentru o compunere scolara pentru clasele primare.


In loc sa vorbeasca despre medici cu adevarat saraci, articolul o prezinta iarasi pe Monica Pop. In ZiarulRing au mai aparut zeci de articole despre ea, dar tot nu-i ajunge. De parca nu ar mai exista medici in Romania in afara de ea.

"Medici de top..."

Haide, Daniela Arnautu, lasa propaganda asta demna de "Scanteia" si explica-ne: de ce este Monica Pop un medic "de top"? Concret, spune-ne ce a facut Monica Pop in plus fata de un medic obisnuit?
Si lasa textele ca "salveaza vieti" la micul dejun, la pranz si la cina, ca nu mai prind la nimeni.

Asta daca ignoram faptul ca Monica Pop face abuzuri impotriva pacientilor [Link] sau ca se afla in situatie de incompatibilitate si de conflict de interese [Link] de mai bine de 8 ani de zile. Dar cum sa scrie Daniela Arnautu despre asa ceva? Ce, este platita sa fie obiectiva?

Sau poate te referi la un top al valorilor in inversiune, mai stii?
Trebuie sa recunosc ca la aparitii in presa si la TV, Monica Pop este intr-adevar pe primul loc in Romania.

Monica Pop: "Salariul meu este de 2.700 de lei"

Si aici Monica Pop strecoara o minciuna: daca ne uitam pe fluturasul de salariu publicat in ziar, vedem ca salariul net a fost de 2910 lei din care spitalul i-a retinut 172 lei pentru convorbiri telefonice nejutificate. Asadar Monica Pop primeste 2900 lei de la spital, nu 2700. Insa aceasta este doar o minciunica neinsemnata pe langa cea care urmeaza.

Monica Pop minte prin omisiune, deoarce are si alte venituri despre care nu pomeneste absolut nimic in articol. In primul rand, primeste un salariu de aprox. 6.700 lei de la UMF Carol Davilla, unde este profesor universitar.


Din ultima ei declaratie de avere, vedem ca pe anul 2013 a castigat 137.370 lei, adica aprox. 11.500 lei pe luna. Fireste, in articol nu pomeneste absolut nimic despre asta. Si nici pseudo-ziarista Daniela Arnautu nu a facut nici un fel de efort sa se uite pe declaratiile de avere inainte sa-si publice compunerea.

Tinand seama ca asa-zisii medici "de top" au in acelasi timp functii universitare, rezulta ca nu o duc rau deloc si ca au venituri mai mult decat indestulatoare.


"...salarii de mizerie"

Sa presupunem, totusi, prin absurd, ca Monica Pop ar avea numai un singur salariu de 2.900 lei/luna. E chiar asa de rau?

De cand un salariu de 2.900 lei/luna e "de mizerie"?! Asta daca tinem cont ca este cu 70% mai mare fata de salariu mediu pe economie, care in aprilie 2014 era de 1.735 lei net.
Iar daca 2900 lei pe luna reprezinta un venit "de mizerie", atunci ce sa mai spunem de milioanele de romani care nu castiga nici jumatate? Oare cum se descurca cei care au salariu minim? Sau cei care sunt someri? Sau majoritatea pensionarilor?

Sau cum se descurca oamenii care nu mai au nici un fel de venit?! Exact in aceasta situatie sunt eu, dupa ce Monica Pop mi-a desfacut ilegal de doua ori contractul de munca, din motive de ura personala.


Monica Pop: "Nu iti poti cumpara reviste de specialitate, nu poti participa la toate evenimentele stiintifice"

Saracii medici bogati! Propun ZiaruluiRing sa organizeze rapid o campanie umanitara, ceva, sa o ajutam pe Monica Pop sa-si cumpere revistele medicale! Repede, ca altfel ne fug valorile din tara!

Va vine sa credeti in ce hal poate sa minta Monica Pop? Chipurile, nu-i ajung banii sa-si cumpere cateva reviste de specialitate, insa din ultima ei declaratia de avere observam ca:

 • detine 4 case ( 2 sunt mostenite si 2 cumparate) 
 • a strans conturi in valoare totala de peste 50.000 euro


Majoritatea cetatenilor din Romania muncesc pe branci ca sa-si cumpere o casa, pentru care sunt adesea nevoiti sa se inhame la credite de 20-30 de ani. Iar Monica Pop, din salariile ei "de mizerie" are deja 4 case si i-au mai si ramas peste 50.000 euro in conturi! Dar nu are bani de reviste si congrese!


Monica Pop: "In Legea sanatatii exista o interdictie pentru manageri si sefi de clinica de a lucra si în privat. Este considerata incompatibilitate. "

Gura infractoarei adevar graieste! Intr-adevar, art. 180 din legea 95/2006 interzice managerului sa desfasoare activiatete medicala in afara spitalului pe care-l conduce.

Numai ca Monica Pop exact asta face: a lucrat la privat, cu toate ca recunoaste singura ca este ilegal! Monica Pop lucreaza la cabinetul detinut de firmele Monona si Midavi. Contractul ei de munca il puteti descarca de aici [Link]

Asadar, desi Monica Pop stia foarte bine ca se afla in incompatibilitate, a incalcat legea in mod intentionat si a lucrat si la un cabinet privat. Iar apoi se plange in presa ca legea e nedreapta.

Monica Pop: "In orice tară din lume, medicii au voie să lucreze si in privat, si la stat"

Observati  cat de ipocrita poate sa fie? Si in Romania un medic obisnuit poate lucra la stat si la privat in acelasi timp. Numai daca detine functii de conducere (manager, sef de sectie etc.) atunci apare interdictia de a lucra la un cabinet privat. Si asta este absolut firesc, altfel medicul poate sa profite de functia de conducere detinuta ca sa-si favorizeze cabinetul sau privat.

Cum explici, Monica Pop, ca toti medicii sefi de sectie din Spitalul de Oftalmologie lucreaza la privat, desi chiar cu gura ta spui ca este ilegal? Si cum explici ca si tu ai lucrat in mod ilegal la privat, desi stiai foarte bine ca esti in incompatibilitate?

Ca o paranteza, este necesar sa spun ca eu sunt cea care a demascat incompatibilitatea in care se afla Monica Pop inca din anul 2006! [Link]
Din pacate, Ministerul Sanatatii refuza sa ia masuri si o mentine ilegal la conducerea Spitalului de Oftalmologie.

Monica Pop: "Ne vom adresa Avocatului Poporului"

Ce sa mai pierzi timpul cu Avocatul Poporului, Monica Pop? Direct la ONU, acolo trebuie sa te plangi! Du-te si spune-le ca ai salarii de mizerie, din care ai cumparat numai 2 case si ai acumulat numai 50.000 euro. Cand ONU o sa auda asta, sigur o sa-ti trimita niste avioane cu ajutoare umanitare. O sa ia din fondurile destinate copiilor subnutriti din Africa si o sa-ti dea imediat ca sa nu te mai chinui.Lasand gluma la o parte, trebuie sa te numesti Monica Pop ca sa ai un asemenea tupeu de borfas. Ai venituri de 11.500 lei pe luna si te plangi ca nu-ti ajung, iar pe deasupra mai si lucrezi ilegal la privat.

De fapt Monica Pop vrea sa se schimbe legea 95/2006, astfel incat sa nu mai fie prevazute incompatibilitati si conflicte de interse! O sa revin cu un articol detailat pe acest subiect.


Monica Pop: "Doctorului i se cere totul, dar nu i se oferă mai nimic"
Nu, Monica Pop, nu ti se cere decat sa-ti faci treaba pentru care esti platita, absolut nimic in plus. Din pacate nici asta nu esti in stare sa faci.
Iar daca 11.500 lei pe luna sunt un "nimic" pentru tine, atuni de ce nu pleci in alta parte? Lasa-i pe altii sa conduca Spitalul de Oftalmologie.

Go West, Monica Pop, go West! Nu mai suntem pe vremea comunismului si nu te tine nimeni legata cu lanturi de scaunul de sef al Spitalului de Oftalmologie. Mergi in Occident si arata-ti acolo valoarea, ca noua ne ajunge!Iar daca nu-ti plac tarile vestice, vezi ca ai perspective bune si in partea opusa. Am auzit ca in regiunea Chukotka din Rusia sunt la mare cautare medii oftalmologi si ca dau spagi grase, sub forma de somon si carne de urs.

In concluzie, situatia descrisa de ziarista Daniela Arnautu este un pic diferita in realitate: nu avem medici de top si salarii de mizerie. Mai degraba lichele de top si articole de mizerie...

Un comentariu:

 1. E socant nu cati bani castiga, ci mai ales falsitatea si vaicareala.
  Cunosc oameni cu salariul minim pe economie si mai demni decat ea.

  RăspundețiȘtergere