joi, 5 mai 2011

O lista a abuzurilor facute de Monica Pop impotriva mea

Voi prezenta in cele ce urmeaza  lista cu principalele abuzuri si infractiuni facute de Monica Pop de-a lungul timpului impotriva mea, incepand cu anul 2006, din momentul cand am intrat in conflict cu aceasta persoana.
Abuzurile sunt infatisate mai jos extrem de sumar si fara probe. Din ce motiv? Fiecare subiect in parte merita sa fie dezvoltat intr-o postare separata, cu toate detaliile necesare. Pe masura ce voi explica evenimentele, va fi adaugat un link la fiecare paragraf de mai jos. Acel link va conduce direct catre articolul explicativ in legatura cu subiectul in cauza.

Lista abuzurilor facute de Monica Pop impotriva mea in calitate de manager de spital (perioada 2006-prezent):
  • 5 sanctiuni disciplinare neintemeiate date ca razbunare in perioada 2006-2008: un avertisment scris, o mutare disciplinara, 2 suspendari (una din ele de 30 zile) si in final desfacerea contractului de munca in apilie 2008. Am contestat in instanta toate sanctiunile si am castigat procesele de fiecare data. In zadar insa, deoarece Monica Pop nu a patit absolut nimic pentru abuzurile facute profitand de functia de manager.
  • pe langa sanctiuni, am avut parte aproape zilnic de cate un scandal. Practic, Monica Pop venea la mine in cabinet si inceapea sa ma acuze in mod mincinos de tot felul de pretinse fapte, insa la modul vag si general, fara sa dea nici un detaliu: "Niste medici se plang de tine" ( nu spunea cine sunt si de ce se plang); "Ai gresit in registru" (fara sa arate vreodata o dovada); "Ai zeci si sute de absente" (inexistente in realitate); "Nimeni din spital nu te mai suporta, dupa tot ce ai facut" (nu putea preciza, insa, ce anume pretindea ca am facut). Tot acelasi stil de acuzatii le formula uneori si in scris, cerandu-mi sa dau "explicatii" la niste acuzatii vagi si fara corespondent in realitate. 
  • alteori, Monica Pop rastalmacea actiunile mele absolut normale, lasand impresia ca ar fi niste fapte grave si ilegale. Ma rezum un singur exemplu: in 2006, dupa ce am primit 3 sanctiuni ilegale am mers in instanta pentru a le contesta. Nesuportand ideea ca "autoritatea" ei este pusa la indoiala, Monica Pop m-a chemat la raportul de garda si de fata cu mai multi colegi, a inceput: "Ia uitati-va la dna. Carmen, e procesomana, a dat spitalul in judecata, va dati seama.... La cate a facut nu credeam ca are atata tupeu.... Si a mai cerut si despagubiri, inseamna ca vrea sa se imbogateasca pe spinarea nostra cu bani numunciti. Are probleme psihice, e procesomana". De pe margine, oamenii ei de incredere tineau isonul: "Vai! Asa a facut? A dat spitalul in judecata? Nu ne vine sa credem! ce nesimtita !". Fireste ca dupa ce s-au incheiat acele procese, Monica Pop a "uitat" sa comunice si rezultatul, adica faptul ca spitalul condus de ea a pierdut. 
  • dupa ce m-a dat afara, Monica Pop si-a continuat seria abuzurilor. Primul lucru a fost sa-mi interzica sa mai intru in spital (sa nu se inteleaga gresit, nu ma refer la spatiile din spital unde publicul in mod normal nu are acces, cum ar fi salile de opereatie; Monica Pop mi-a interzis accesul la secretariatul spitalului, asa incat sa nu mai pot depune cereri sau alte acte. Daca am ceva sa depun, zicea ea, trebuie sa folosesc posta. De atunci (mai 2008) nu a mai fost chip sa intru la secretariatul spitalului deoarece eram oprita la poarta. Iar Monica Pop impinge abuzul atat de departe incat nici la cererile trimise prin posta cu confirmare de primire nu raspunde. Am mai multe dovezi in acest sens si vor fi publicate. Practic orice cale de comunicare cu spitalul a fost taiata, deoarece asa vrea Monica Pop.
  •  nu am putut sa beneficiez de ajutor de somaj, desi avem dreptul, din simplul motiv ca Monica Pop a refuzat sa-mi elibereze adeverintele necesare. "Nu te incadrezi pentru somaj, du-te si munceste" spunea ea cu nerusinare. Adusa in fata instantei, Monica Pop si-a data seama ca, totusi , eu aveam dreptul de a primi ajutor de somaj. Credeti ca s-a intimidat ? Nici vorba. Imediat si-a schimbat declaratia: daca pana atunci pretindea ca nu ma incadrez in categoriile prevazute de lege pentru somaj,  imediat a venit cu alta vresiune, sustinand ca ea mi-a eliberat toate actele necesare, insa nu m-am prezentat la spital ca sa le ridic(!!). Ca "dovada" Monica Pop a venit si cu trei martori mincinosi dintre angajatii spitalului. Aspectul ca in mod abuziv nu mai eram lasata sa intru in spital a fost ignorat in totalitate de instanta, iar Monica pop nu a patit absolut nimic pentru abuzul facut. Nici eu nu am reusit sa obtin ajutorul de somaj desi am platit asigurarea timp de 25 de ani.
  • cartea mea de munca a fost retinuta  de spital, la fel ca si actele pentru somaj. Deoarece Monica Pop mi-a blocat accesul in spital, inclusiv la secretariat (loc unde fiecare cetatean ar trebui sa aiba acces), evident ca nu pot sa ridic nici un fel de act. La fel cum am descris la punctele precedente, Monica Pop vine cu aceeasi minciuna, pretinzand ca nu vreau "sa ma prezint" sa-mi ridic actele. Bineinteles, fara sa mentioneze ca din ordinul ei nu pot sa trec nici macar de poarta spitalului.
  • pentru a-mi desface contractul de munca, Monica Pop avea nevoie de un pretext. Si a reusit sa-l fabrice cu multa usurinta: in martie 2008 a cerut "cunostintelor" ei aflate la conducerea Directiei de Sanatate Publica Bucuresti (DSPB) sa nu-mi elibereze un act de care aveam nevoie, si anume Autorizatia de Libera Practica, pretinzand ca eu asa avea "probleme psihice". A purata o intreaga corespondenta secreta pe tema asta cu DSPB-ul, in care le "poruncea" sa nu-mi elibereze actele. Uluitor, insa cei din DSPB i-au urmat intocmai ordinele, chiar daca faceau un lucru ilegal. Plina de ipocrizie, Monica Pop imi facea apoi scandaluri zilnice pe tema faptului ca nu puteam aduce acel act, iar in aprilei 2008 mi-a defacut contractul de munca exact din acest "motiv." Fireste, fara sa sufle vre-un cuvant ca lipsa ALP-ului era de fapt opera manevrelor ei din culise. Am reusit dupa aceea sa pun mana pe corespondenta secreta dintre Monica Pop si DSPB (cu mare greutate, doar cu sprijinul procurorilor). In prezent sunt intr-un adevarat razboi juridic cu cei din DSPB, incercand sa-i trag la raspundere pe cei vinovati ( 4 persoane). Acestia din urma insa se ascund sub umbrela protectoare a institutiei unde lucreaza si opun o rezistenta inversunata. Cu multa nerusinare si-au angajat avocati care sa-i apare pe ei, platiti insa din banii publici ai institutiei. mai rau decat atat, incearca sa falsifice o serie de acte pentru a sterge orice urma a faptelor penale facute de ei.

Lista nu este completa, sunt multe alte abzuri care urmeaza sa fie adaugate la urmatoarele actualizari.

Un comentariu: