miercuri, 6 aprilie 2016

Plangere penala impotriva lui Lascar Ioan

Ca urmare a faptului ca pacientii cu arsuri grave de la Colectiv nu au fost tratati corespunzator la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, am decis sa depun o plangerea penala impotriva principalului vinovat de aeasta situatie: Lascar Ioan.

Plangerea penala a fost depusa la DNA si o puteti citi aici: [Link]

Lasar Ioan se face vinovat de fals in declaratii (art. 326 CP) in forma continuata, uzurparea functiei (art. 300 CP), conflict de interese de natura penala (art. 301 CP) si abuz in servici (art. 297 CP) in forma continuata. In plus, exista un concurs de infractiuni in sensul legii penale.

Urmeaza in cel mai scurt timp posibil sa formulez alte plangeri impotriva celorlalti vinovati, cum ar fi de exemplu, fostul manager Radu Alexandru Macovei.

In afara de mine, mai exista si alte persoane care au depus plangere impotriva lui Lascar, un exemplu ar fi cantaretul Florin Chilian [Link]. Din pacate, plangerea lui are numeroase neajunsuri care pot fi speculate de avocatii lui Lascar.


Intrucat dcumentul are 15 pagini format A4, voi posta mai jos doar cateva fragmente:

Fals in declaratii:

In toate declaratiile de avere si de interese depuse pana in prezent, Lascar Ioan a omis in mod intentionat sa precizeze ca lucreaza pentru clinica privata Academica. Ca o prima dovada anexez o copie dupa una din paginile de internet afisata pe site-ul clinicii (www.academica-medical.ro), unde este precizat ca medicul Lascar Ioan ofera consulatii pentru suma de 300 de lei.


[...]
Se poate observa ca pe nici o declaratie de avere sau de interese nu este precizat ca medicul Lascar Ioan lucreaza pentru Clinica Academica (sau mai bine zis pentru cele doua firme care patroneaza clinica).
Conform art. 28 din legea 176/2010, fapta numitului Lascar de a omite ca a obtinut venituri prin colaborarea cu Centrul Medical Academica se incadreaza la infractiunea de fals in declaratii.

[...]

Conflict de interese de natura penala

Intentia de a ascunde colaborarea cu Centrul Medical Academica a avut motivatii mult mai mari decat scopul de a tainui obtinerea unui venit. Numitul Lascar a recurs la infractiunea de fals in declaratii pentru a ascunde un conflict de interese penal legat de Aurel Galea, unul din actionarii acestei clinici.

In 2013, Lascar Ioan a participat la organizarea licitatei care a fost castigata de firma Gemedica SRL, cu toate ca el lucra de cativa ani de zile la Cetrul Medical Academica, care i-a avut ca actionari pe Aurel Galea si pe mama acestuia, Galea Gizella.
In acest caz, medicul Lascar Ioan se face vinovat de conflict de interese de natura penala (art. 301 CP), intrucat a asigurat numitului Aurel Galea un folos patrimonial, organizand o licitatie unde a fost declarata castigatoare firma Gemedica SRL.

[...]

Abuz in servici si uzurparea functiei

Dupa cum am aratat in paginile anterioare, este imposibil din punct de vedere legal ca un sef de sectie sa nu detina contract de munca si sa lucreze doar in baza unei asa-zise colaborari.

[...]
Desi Lascar a trimis pacientii sa fie operati in noua sectie de arsi pentru a crea impresia ca este functionala, este de retinut ca nici un bolnav nu a fost internat in aceasta unitate si nu a beneficiat de avantajele dotarilor moderne.
In acest fel, pacientii cu arsuri grave din clubul "Colectiv" au fost privati de beneficiile aduse de aparatura moderna a sectiei de arsi, care, probabil, le-ar fi salvat viata sau, cel putin, le-ar fi redus suferinta. Deasemenea, daca noua sectie de arsi ar fi fost functionala, nu ar mai fi fost nevoie ca o parte din pacienti sa fie trimisi (cu costuri exorbitante) la spitalele din strainatate.

Asa cum s-a vazut ulterior, pacientii au suportat cu dificultate transportul la spitalele din UE, cativa din ei decedand pe drum sau la scurt timp dupa ce au ajuns la destinatie. Daca ar fi beneficiat in tara de cele mai bune conditii oferite de noua sectie pentru arsi, nu ar mai fi fost nevioe ca pacientii sa suporte problemle legate de transport, care le-a agravat starea de sanatate.


Explicatia intarzierii este evidenta: intrucat Lascar detine un numar imens de functii (in mod ilegal), el nu mai are timpul necesar sa se ocupe in mod temeinic de problemele si responsabilitatile pe care le presupune fiecare functie in parte.


In acte, Lascar detine functii care, ar trebui, in mod normal, sa fie ocupate de cel putin 4 persoane diferite.
In acest fel, Lascar se face vinovat de infractiunea de abuz in serviciu si de uzurparea functiei, cu consecinte extrem de grave. Lascar, desi nu detine in mod legal functia de sef de sectie, a semnat documente cu aceasta calitate si a provocat grave probleme organizatorice Clinicii de Chirurgie Plastica, probleme care au avut ca rezultat final suferinta si chiar moartea pacientilor, intrucat acestia nu au beneficiat de cele mai bune servicii de ingrijire medicala, desi serviciile medicale ar fi putut fi disponibile in timp util.

Practic, Lascar este interesat numai sa ocupe cat mai multe functii publice cu putinta doar pentru a-si mari substantial veniturile, fara sa-i pese ca nu detine timpul fizic necesar ca sa-si indeplineasca atributiile de serviciu. De pilda, un sef de sectie are un program de 8 ore pe zi, timp de care Lascar nu dispune, asa cum am demonstrat in paginile anterioare. Foarte probabil ca Lascar nu se ocupa nici macar 2 ore pe zi de problemele organizatorice ale sectiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu