sâmbătă, 22 martie 2014

Justitia crestina

  • Justitia romana, mereu iertatoare cand este vorba de Monica Pop: i-a transformat o amenda primta de la ANI in avertisment
  • Monica Pop fusese amendata cu 2000 de lei pentru ca timp de 6 ani (!) nu-si trimisese declaratiile de avere la ANI [Link]
  • Instanta a considerat ca fapta este lipsita de gravitate si a transormat amenda in avertisment
  • Nemultumita de rezultat, Monica Pop a facut recurs, cerand anularea in totalitate a avertismentului, ca reputatia ei sa fie "fara pata"
  • In opinia instantei, nedepunderea declaratiilor de avere timp de 6 ani este mai putin grava decat arucarea unei hartii pe jos
  • Update 09.05.2014: Monica Pop a castigat recursul, anuland si avertismentul ramas! (hotararea 1291/2014 dosar 99/299/2013 TB)
  • RUSINE, ANI! Tocmai ati demonstrat ca in fata infractorilor adevarati nu sunteti in stare de nimic, nici macar o amenda nu sunteti capabili sa aplicati!
  • Rusine, Horia Gerogescu! Nici macar un proces banal pentru aplicarea unei amenzi nu sunteti in stare sa castigati atunci cand este vorba de Monica Pop! In fata infractorilor de calibrul ei va dovediti absolut neputinciosi.
  • Justitia romana confirma: nu-ti depui declaratiile la timp, nu patesti nimic pentru asta! 
Cand are de-a face cu una dintre "marile personalitati" precum celebra Monica Pop, Justitia Romana este mereu grijulie si iertatoare.
Asa s-a intamplat de pilda in dosarul 99/299/2013, in care Agentia Nationala de Integritate a cerut amendarea manageruli Monica Pop deoarece nu si-a trimis in termenul prevazut de lege declaratiile de avere si de interese.

Pentru cei care nu cunosc situatia, precizez ca legea 176/2010 impreuna cu legea 95/2006 impun celor aflati la conducerea spitalului sa depuna anual cate o declaratie de avere si de interse, pana pe data de 15 iunie. In termen de 10 zile de la depunere, institutia are obligatia sa trimita o copie dupa declaratii la sediul Agentiei Nationale de Integritate.

Pana in septembrie 2012 toti cei aflati la conducerea Spitalului de Oftalmologie (inclusiv Monica Pop) au refuzat sa-si depuna declaratiile impuse de lege [Link]. Dupa ce am trmis mai multe sesizari la ANI pe aceasta tema, in ianuarie 2013 inspectorii de integritate au amendat-o pe Monica Pop cu suma de 2000 lei, impreuna cu spitalul ca institutie [Link].

Profund indignata de un asemena tupeu, Monica Pop a trecut la contraatac. Imediat si-a trimis avocata personala (care era in acelasi timp si avocata a spitalului) ca sa anuleze in instanta amenda primita. Asa a luat nastere dosarul 99/299/2013 la Judecatoria Sectorului 1.

Instanta a constatat ca nu exista nici un motiv temeinic ca amenda sa fie anulata. Insa, fiind impresionata de drama profunda traita de Monica Pop, a decis sa faca un gest crestinesc si sa-i transforme amenda in avertisment (vezi captura de mai jos).Conform art. 7 alin. 2 din OG 2/2001, "Avertismentul se aplica in cazul in care fapta este de gravitate redusa".

Asadar, instanta a considerat ca o persoana care a refuzat sa-si depuna declaratiile de avere si de interese timp de 6 ani (din 2006 pana in 2012) nu merita sa fie amendata, intrucat fapta ei "este de gravitate redusa". Interesat este ca Monica Pop nici macar nu a solicitat acest lucru, ea cerand de la inceput anularea amenzii, nicidecum transformarea in avertisment. Generoasa din fire, instanta a socotit ca Monica Pop nu trebuie sa plece suparata de la judecatorie sa ca merita un bonus gratuit, chiar daca n-a putut sa-i sadisfaca cererea initiala.

Precizez ca nu numai Monica Pop, ci toti cei aflati la conducerea spitalului au refuzat sa-si depuna declaratiile in acea perioada [Link]. In prezent (martie 2014) situatia s-a schimbat foarte putin, numai 4 persoane din 15 au reusit sa completeze declaratiile impuse de lege.

Numultumita de rezultat, Monica Pop a facut recurs, socotind ca nici macar un avertismnt nu are de ce sa-i pateze onoarea de infractor care eludeaza permanent legea. Recursul urmeaza sa se judece la Tribunalul Bucuresti, avand termen pe 08.05.2014.

Probabil ca Tribunalul Bucuresti se va dovedi si mai iertator decat a fost Judecatoria sect.1 si va anula avertismentul ramas, in baza legilor crestine...
 
Update 09.05.2014: Exact asa cum am prevazut, Monica Pop a castigat si recursul, anuland avertismentul care ramasese! 
Inca o data Monica Pop a demonstrat ca este imuna la legile din Romania! Timp de 6 ani de zile, ea a refuzat sa-si trimita declaratiiile de avere si in cele din urma nu a patit nimic pentru asta! Nici macar un avertisment!

Agentia Nationala de Intgritate si-a dat pe fata incompetenta, demonstratnd ca nu este capabila sa castige nici macar un banal proces pentru aplicarea unei amenzi contraventionale! Daca nici atata lucru nu sunt in stare, nu mai are rost sa vorbim de lucruri mai complicate, precum incompatibilitati si conflicte de interese!

Rusine, Horia Gerogescu! Tu, impreuna cu tot compartimentul vostru juridic din ANI sunteti incapabili sa castigati un proces banal atunci cand aveti de-a face cu infractori de calibru, precum Monica Pop si cei din Spitalul de Oftalmolgie! Va bateti cu pumnii in piept ca luptati impotriva coruptiei, insa numai gura este de voi! Sau poate si mai rau, ati pierdut intentionat procesul!

Monica Pop va demonstreaza ca ea este mai presus de lege si nu puteti sa negati asta! In fata ei suntei doar pulbere in vant! Pulbere de coruptie si incompetenta, as adauga...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu