luni, 6 iunie 2011

Monica Pop fraudeaza concursul pentru comitetul director

Stimate cititor, ce ai spune despre un anunt de concurs pentru ocuparea unui post public care este publicat dupa ce concursul a avut loc? Ai spune ca a avut loc o frauda, probabil. Exact asa s-a intamplat cu asa-zisul concurs organizat de Monica Pop la Spitalul de Oftalmologie pentru posturile specifice comitetului director.

Pe data de 18.02.2011,  Monica Pop publica pe site-ul Spitalului de Oftalmologie un anunt de concurs "pentru ocuparea funcţiilor specifice comitetului director (director medical si director fin.-contabil)".[Link] Toate bune si frumoase, numai ca anuntul pretinde ca acest concurs va avea loc... pe 10.02.2011, cu o saptamana inainte de data publicarii !

Iata mai jos un screenshot din data de 18.02.2011, in care se poate observa link-ul nou catre anuntul de examen:


 In partea de jos este scris la deruta "Actualizat la: 1 februarie 2011", insa notita este o mare minciuna! Inainte de data de 18 februarie nu fusese publicat nici un fel de anunt de concurs!

Cum putem da timpul inapoi ca sa verificam ce se gasea pe site inainte de data de 18? De obicei este dificil sa demonstrezi cum arata un site la o anumita data din trecut, dar am reusit sa gasesc o solutie. Motoarele de cautare mari (Google, Yahoo, Bing) memoreaza in cache-ul lor cum arata pagina cu putin timp in urma fata de data curentra.

Sa ne uitam cum arata pagina pe data de 13 februarie, asa cum a fost memorata de Google:

Ce se poate observa? Nici urma de anunt de concurs, nici urma de "Actualizat la: 1 februarie 2011" asa cum pretindea pagina din data de 18.


Iata alt instantaneu facut de Yahoo in data de 16.02.2011. La fel ca la Google, nu vedem nici un anunt de concurs si nici pretinsa acualizare din data de 01 februarie 2011:

Ca sa va convingeti ca Google cache functioneaza intr-adevar corect, iata un screenshot de pe data de 24.02.2011, adica dupa data de 18 februarie, data la care Monica Pop a publicat anuntul de concurs. Aici gasim anuntul de concurs la locul lui, asa cum este firesc:




Buun, asadar putem vedea ca inainte de data de 18.02.2011 Monica Pop nu avea publicat nici un fel de anunt de concurs pe site. Apoi, pe 18 februarie a pus un fisier in care scria cu nerusinare ca "în data de 10.02.2011 ora 10" va avea loc asa zisul concurs pentru ocuparea functiilor comitetului director. Ca minciuna sa fie completa, mai adauga jos si ca ultima actualizare ar fi avut loc, chipurile, pe 1 februarie. Nici autorii de romane SF avand ca tema calatoria in timp nu ar fi potrivit-o mai bine!

Inca nu esti convins, cititorule? Mai exista probe, nici o grija. Sa luam chiar fisierul original pdf publicat de Monica Pop cu anuntul de concurs. L-am salvat de pe site il puteti descarca de aici in format original [Link]
Deschideti-l, dati click dreapta si "Document properties". Ce vedem aici? ca documentul a fost creat pe data de 16.02.2011, adica la sase zile dupa data pretinsului concurs pe care il anunta in continut:


Mai am si alte probe in afara de cele prezentate anterior, dar nu doresc sa le public pe moment.  

Ce concluzii se pot desprine de aici? Prima, ca Monica Pop a fraudat cu nerusinare un concurs. A pus in functii de conducere pe cine a avut chef, insa ca mascarada sa fie completa, s-a prefacut ca a organizat un concurs asa cum cere legea. Insa nu toate fraudele ies perfect, mai ales cand este vorba de detalii.


Doi. Monica Pop face in mod curent acte false antedatate (o sa mai dau si alte exemple pe viitor), precum documentul de mai sus.


Trei. Si cel mai grav. Nimeni nu o verifica pe Monica Pop ce face in spital si mai ales cum organizeaza concursurile. Nimeni!

Voi publica cat de curand un post despre fraudarea unui alt concurs, si anume cel pentru functia de manager al Spitalului de Oftalmologie. Veti afla cum se mentine (in mod ilegal) Monica Pop de 18 ani fara intrerupere in scaunul de sef de spital.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu