joi, 5 mai 2011

Scurta introducere...


Cateva cuvinte despre mine: ma numesc Carmen Ionescu, am 60 de ani si am lucrat  pana in aprilie 2008 ca asistenta medicala in cadrul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti. Spun "am lucrat" deorece persoana aflata la conducerea spitalului, Monica Pop, mi-a desfacut in mod abuziv contractul de munca in scop de razbunare personala. Am castigat in instanta procesul impotriva spitalului iar acum ar trebui sa-mi recapat vechiul loc de munca si sa-mi fie platit salariul pentru trei ani de zile. Asta in teorie, pentru ca in practica Monica Pop nu respecta sentintele judectoresti. Anterior desfacerii contractului de munca, Monica Pop mi-a mai aplicat alte patru sanctiuni disciplinare neintemeiate. [Link] Absolut toate sanctiunile le-am anulat in instanta, insa Monica Pop nu a patit absolut nimic pentru abuzurile facute. Iar acum, ea incearca alte "metode" mult mai grave...

Probabil ca o cunosteti pe Monica Pop din emisiunile televizate sau din presa scrisa, unde apare mai des decat orice alt medic din tara. Mai mult ca sigur ca v-a facut o impresie buna, de persoana responsabila si competenta, preocupata nu de interse personale, ci de binele pacientilor. Iar daca nu ati ajuns vreodata la Spitalul de Oftalmologie sa o cunosteti personal pe Monica Pop, insemna ca ati ramas doar cu imaginea creata de TV. Este timpul sa vedem daca acesta imagine este si cea reala.

V-ati putea inchipui de pilda ca Monica Pop este in stare sa scrie, intr-un act oficial,  "Esti un sarpe veninos" si alte asemenea insulte lipsite de noima? Sau ca urla la pacinetii din sala de asteptare folosind expresii de genul "esti un bou" si "mitocanule"? iar apoi daca pacientul indrazneste sa protesteze, interzice sa fie consultat?
Sau v-o puteti imagina pe Monica Pop folosind in vorbirea curenta expresii de genul: "ai probleme psihice", "esti nebuna", "chem salvarea de psihici sa te ia", culminand cu argumente "daca nu ai probleme psihice, atunci eu imi tai gatul de fata cu toata lumea!". Sau ca atunci cand vorbeste despre mine, Monica Pop se refera cu termenul "handicapata aia de asistenta"?

Faptele descrise mai sus, indiferent cat de incredibile ar parea, sunt perfect adevarate si pot sa demostrez acest lucru. Voi detaila fiecare aspect in parte in cadrul postarilor de pe acest blog, adaugand si probele necesare.
Aici trebuie mentionat ca aspectele anterioare nu sunt decat varful icebergului dintr-o serie de probleme mult mai grave. "Limbajul elevat" folosit de Monica Pop reprezinta partea cea mai putin grava din ceea ce face. Faptele ei infractionale se pot incadra intr-o enumerare destul de lunga: coruptie, abuz in servici, falsuri in actele oficiale, uz de fals, securism, instigare la marturie mincinoasa, sustragere de fonduri, promovarea incompetentei in cadrul spitalului pe care-l conduce si asa mai departe.

Sub conducerea acestei Monica Pop, Spitalul de Oftalmologie Bucuresti ajuns un adevarat "stat in stat", unde nici o lege din tara nu mai are putere. Un loc unde nu poti sa depui nici macar o cerere, un loc de unde esti dat afara daca asa vrea Monica Pop.
Un loc unde orice act oficial se poate falsifica in cateva minute daca asa o cer intersele. Un loc unde nici Politia, nici Parchetul, nici reprezentantii Ministerului Sanatatii nu au curajul sa intervina.

Un comentariu: